Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Konduktöörien mielenilmaus vaikuttaa perjantaina junaliikenteeseen – Kaikki taajamajunat Kotkan ja Kouvolan välillä on peruttu

Osa perutuista yhteyksistä korvataan busseilla. Lisäksi matkustajia ohjataan toisiin junavuoroihin.

Tänään perjantaina kaikki taajamajunavuorot Kotkan ja Kouvolan välillä on peruttu. Arkistokuva. Seppo Honkanen

STT

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaisu vaikuttaa perjantaina rautatieliikenteeseen. Mielenilmauksen takia on peruttu muun muassa kaikki taajamajunat Kouvolan ja Kotkan sataman ja Kouvolan ja Lahden välillä.

Fintrafficin Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessaan, että joitakin kaukojunavuoroja on peruttu perjantaina. VR:n mukaan joitakin perumisia on esimerkiksi Imatran ja Helsingin sekä Helsingin ja Joensuun välisissä vuoroissa.

VR:n mukaan osa perutuista yhteyksistä korvataan busseilla. Lisäksi matkustajia ohjataan toisiin junavuoroihin.

Yt-neuvottelut syynä mielenilmaukseen

Yle uutisoi myöhään torstaina, että konduktöörit jäävät perjantaina kotiin, koska heidän työnantajansa VR ilmoitti käynnistävänsä yt-neuvottelut. Kouvolan Sanomat kertoi, että koskevat 27:ää työntekijää Kouvolassa.

Alueen taajamajunat operoidaan tällä hetkellä Kouvolan työpisteen kautta, mutta jatkossa ne olisivat osa VR:n lähiliikenneyksikköä. Yksikköä operoidaan Helsingistä. VR:stä kerrotaan, että yt-neuvottelujen taustalla on muun muassa tämän hetken vähäinen taajamajunaliikenne Kouvolasta Lahteen ja Kotkaan.

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilän mukaan kaikille olisi mahdollista tarjota työtä muualla konsernissa. Tyynilä näkee, että suurin osa työllistyisi Helsinkiin.

JHL:n Raideammattilaisten osasto 72:n puheenjohtaja Tuomas Seppänen kertoo, että työntekijät eivät olleet odottaneet yhtä radikaaleja toimenpiteitä. Seppänen ei usko, että suuri joukko lähtisi Kouvolasta Helsinkiin töihin. Syiksi kerrotaan etäisyys ja kulkuyhteydet.

Yt-neuvottelujen on määrä alkaa ensi viikolla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka