Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Paimenportin eritasoliittymän pääurakoitsijaksi on valittu GRK Infra

Valmistelevat työn käynnistyvät lähes välittömästi. Hanke kestää kesään 2023 saakka.

Paimenportin eritasoliittymän valmistelevat työt käynnistyvät pian. Arkistokuva. Raimo eerola

Kanerva Jalarvo

Kotkan Paimenportin eritasoliittymä -hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu infrarakentamiseen erikoistunut GRK Infra Oy.

Väyläviraston tiedotteen mukaan urakkasopimus allekirjoitettiin 30. maaliskuuta. Hanke käynnistyy lähes välittömästi, kun maastossa ryhdytään tekemään hankkeen valmistelevia töitä.

– Töiden alkaminen näkyy maastossa nyt aluksi puuston poistamisella, tietyömerkkien ja tiedotustaulujen asentamisella sekä pintamaiden poistolla. Ne eivät vaikuta liikenteeseen tai liikennejärjestelyihin, kertoo tiedotteessa hankkeen työmaapäällikkö Antero Lehtinen GRK Infrasta.

Hanke kestää kesään 2023 saakka

Hanke kestää aina kesään 2023 saakka, ja liikennejärjestelyt tulevat olemaan huomattavia.

̶ Suunnittelemme näitä työnaikaisia liikennejärjestelyjä parhaillaan ja kerromme niistä lisää heti, kun suunnitelmat varmistuvat. Liikennejärjestelyiden muutoksista tiedotamme aina hyvissä ajoin etukäteen, joten viimeistään nyt kannattaa ottaa esimerkiksi hankkeen Facebook-sivut seurantaan, kertoo tiedotteessa projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Mittavat suunnitelmat

Hankkeessa rakennetaan eritasoliittymä, joka tulee sujuvoittamaan liikennettä, erityisesti Kymenlaakson keskussairaalan suuntaan. Lisäksi Paimenportin vanha silta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi.

Hanke sisältää myös Hyväntuulentien parantamista noin kahden kilometrin matkalla, radan ylittävän sillan, alikulkusillat kiertoliittymän kohdalla ja Lainekadun nykyisen risteyssillan jatkamisen.

Kotkantietä muutetaan 800 metrin matkalla ja lisäksi Kotkantien ja Hyväntuulentien liittymään suunnitellaan kiertoliittymä. Myös alueen meluntorjuntaa parannetaan rakentamalla meluseiniä ja melukaidetta.

Seuraa hanketta Facebookissa.

Juttua muokattu 7.4. kello 13.27. Poistettu yksi kiertoliittymää käsitellyt virheellinen kappale.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka