THL: Kotkassa on todettu kuusi uutta koronatartuntaa, Haminassa seitsemän ja Kouvolassa kaksi – Suomessa uusia tartuntoja on 331

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 277 koronavirustartuntaa.

Kymsote kertoo, että sen alueella on todettu 12 uutta koronatartuntaaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tänään todettu 12 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot kertovat, että Kotkassa on todettu kuusi uutta tartuntaa, Haminassa seitsemän ja Kouvolassa kaksi. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Tähän mennessä Kotkassa on todettu yhteensä 412 koronavirustartuntaa, Haminassa 158, Pyhtäällä 30, Virolahdella 24 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 633.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 277 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta. Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 64 325 näytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2 904​​​​.

Suomessa 331 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 331 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viikon tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 7 454 tartuntaa, mikä on 2 155 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on koko maan osalta reilut 134.

Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt hieman yli 80 000.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka