Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kokematon työntekijä joutui työskentelemään yksin raskaan kaluston korjaamolla Kotkassa, vammautui tapaturmassa – Käräjäoikeus määräsi sakkoja työnjohdolle ja yhtiölle

Tapaturma sattui elokuussa 2018.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi kaikkiaan viisi henkilöä Kotkan ja Posion kannabisringistä. Arkistokuva. Moises Garibay

Tiina Knaappila

Kokemattoman työntekijän yksintyöskentely johti vakavaan vammaan Kotkassa. Aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa sivuillaan, että Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi yrityksen työnjohtajan ja korjaamopäällikön sakkorangaistuksiin työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta.

Lisäksi yhtiö tuomittiin maksamaan 30 000 euron yhteisösakko.

Tapaturma sattui raskaan kaluston korjaamiseen erikoistuneella korjaamolla elokuussa 2018.

Työntekijä loukkaantui, kun puomi putosi kuorma-auton nosturista ohjaamon ja lavan väliin. Työntekijä jäi puristuksiin. Hän työskenteli yrityksessä rekrytointikoulutettavana eikä hänellä ollut aiempaa kokemusta alalta.

Työntekijälle nimetty työnopastaja oli kesälomalla, mutta käräjäoikeuden mukaan koulutettava oli muulloinkin määrätty työskentelemään ilman opastajaa.

Vastaajat kiistivät syytteet, mutta käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että yhtiö ei ollut huolehtinut työturvallisuuskoulutuksista riittävällä tavalla.

Käräjäoikeuden mukaan syy työturvallisuuden laiminlyönteihin oli johdettavissa yhtiön johtoon. Käräjäoikeus piti korjaamopäällikön ja työnjohtajan saaman työturvallisuuskoulutuksen puutteellisuutta syyllisyyttä alentavana seikkana.

Rikoksen tekoajaksi käräjäoikeus katsoi koko ajan, jonka koulutettava työskenteli yrityksen palveluksessa eikä pelkästään päivää, jolloin tapaturma sattui.

Asiasta kertoi ensin Talouselämä, jonka mukaan kyseessä oleva yritys on Raskone.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka