Vaalimaan pakollista terveystarkastusta jatketaan kuukaudella – Määräys ei koske kuljetushenkilöstöä, eikä lapsia

Testi tehdään maahantulijalle, jolla ei ole esittää negatiivisesta koronavirustestistä todistusta. Testistä kieltäytyjiä ei ole ollut.

Arkistokuva ajalta, jolloin koronatestausta vasta kokeilumielessä aloiteltiin Vaalimaan rajanylityspaikalla. Kimmo Seppälä

Riina Lehtoranta

Vaalimaan raja-aseman kautta Suomeen saapuvien pakollista terveystarkastusta jatketaan kuukaudella. Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi terveystarkastuksen pakolliseksi alun perin maaliskuuksi. Tänään tekemällään päätöksellä virasto jatkoi määräystään niin, että se on voimassa huhtikuun loppuun.

Terveystarkastuksessa maahantulijalle tehdään koronavirustesti, jollei hänellä ole esittää todistusta negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään kolme vuorokautta ennen maahantuloa. Pakolliselta koronatestiltä välttyvät myös ihmiset, joilla on esittää luotettava todistus sairastetusta koronavirustaudista, josta on alle puoli vuotta aikaa.

Pakollinen terveystarkastus ei koske tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä. Määräys ei koske myöskään vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneitä lapsia.

Aluehallintoviraston mukaan maahantulijat ovat Vaalimaalla menneet terveystarkastukseen kutakuinkin mukisematta.

– Testistä kieltäytyjiä ei Vaalimaan rajanylityspaikalla nyt ole lainkaan. Tosin jo ennen päätöstäkin testikattavuus oli varsin hyvä tehostuneiden testausjärjestelyjen ansiosta, kertoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa aluehallintoviraston tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka