Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten alueella 22 uutta koronatartuntaa – Suomessa uusia tartuntoja on 604

Kymenlaaksossa uusia tartuntoja on saatu monenlaisista erilaisista kontakteista, perheen ja lähipiirin lisäksi tartuntoja on saatu muun muassa työpaikoilta, kuntosaleilta ja urheiluharrastuksista.

Kymsoten alueella on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tänään todettu 22 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta, Haminassa seitsemän ja Kouvolassa neljä. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu 356 koronavirustartuntaa, Haminassa 128, Pyhtäällä 29, Virolahdella 16 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 606.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1 170 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kuusi koronaviruspotilasta.

Uusia tartuntoja työpaikoilta ja urheiluharrastuksista

Koronavirustilanne Kymenlaaksossa on vakava.

– Kaikkea matkustamista ja kontakteja on vältettävä sekä Kymenlaakson ulkopuolelta että sisältä tulevien kanssa, todetaan Kymsoten nettisivuilla.

Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä.

– Perusohjeita käsihygieniasta, maskin käyttämisestä ja turvaväleistä ja suosituksia on noudatettava.

Uusia tartuntoja on saatu monenlaisista erilaisista kontakteista, perheen ja lähipiirin lisäksi tartuntoja on saatu muun muassa työpaikoilta, kuntosaleilta ja urheiluharrastuksista.

Suomessa 607 uutta tartuntaa

Tänään on raportoitu 607 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu uusia koronavirustartuntoja 541 kappaletta vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka