Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Työttömien määrä kasvaa Kaakkois-Suomessa – Pitkäaikaistyöttömiä on eniten Kotkan ja Haminan seudulla

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun aikana avoinna 3 024 uutta työpaikkaa. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin informaatiopisteen asiakasneuvojille, myyjille ja lähihoitajille.

Kaakkois-Suomessa oli helmikuun lopussa 13 prosenttia enemmän työttömiä työnhakijoita kuin vuotta aikaisemmin. Arkistokuva. Sari Tauru

Johanna Vehkaluoto

Kaakkois-Suomessa oli helmikuun lopussa 13 prosenttia enemmän työttömiä työnhakijoita kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömiä oli 10 438. Määrä kasvoi 1 204 henkilöllä edellisvuoden helmikuusta. Koko Kaakkois-Suomen alueella oli helmikuun lopussa 17 922 työtöntä työnhakijaa.

Lomautettuja oli viime vuoden helmikuuhun verrattuna noin 100 prosenttia enemmän. Kaakkois-Suomessa oli helmikuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 2 619 eli 15 prosenttia kaikista työttömistä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden helmikuuhun verrattuna 1 318 henkilön verran. Tammikuuhun 2021 verrattuna lomautettuja henkilöitä on 87 vähemmän.

Nuorten työttömien määrä kasvoi

Nuorten ja pitkäaikaistyöttömien määrät kasvoivat. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 2 264. Määrä on 207 henkilöä suurempi kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli kaakossa helmikuun lopussa 4 892, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikista alueen työttömistä pitkäaikaistyöttömien osuus on 27 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi määrällisesti eniten Kotkan ja Haminan seudulla, 516 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä on eniten Kotka ja Haminan seudulla ja vähiten Imatran seudulla.

Työttömyys kasvoi edellisvuoteen verrattuna kaikilla koulutusasteilla lukuun ottamatta alemman perusasteen työttömyyden laskua. Määrällisesti eniten kasvoi toisen asteen suorittaneiden työttömyys. Suhteellisesti nousu oli suurinta erikoisammattikoulutusasteen suorittaneilla.

Eniten työttömyys kasvoi palvelu- ja myyntityöntekijöiden ryhmässä ja ammatteihin luokittelemattomien ryhmässä.

Enemmän uusia avoimia työpaikkoja

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun aikana avoinna 3 024 uutta työpaikkaa. Uusista avoimista työpaikoista 76 prosenttia oli yrityksissä.

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi eniten toimisto- ja asiakaspalvelutyöntekijöiden ammattiryhmässä. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin informaatiopisteen asiakasneuvojille, myyjille ja lähihoitajille. Myös palvelu- ja myyntityöntekijöille sekä asiantuntijoille oli runsaasti viime vuoden helmikuuta enemmän työpaikkoja tarjolla.

Eniten väheni prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden ammattiryhmälle kohdennettujen työpaikkojen määrä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka