Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtää nostaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan palkkoja – kummallakin lisäksi mahdollisuus kuukausittaiseen tulospalkkioon

Kunnanjohtaja saa jatkossa reilut 300 euroa enemmän palkkaa ja mahdollisen auto- ja puhelinedun.

Pyhtään kunnanhallitus on päättänyt korottaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan palkkoja.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jyrki Metsola (kok.) esitti, että kunnanjohtaja Jouni Ehon palkkaa nostettaisiin nykyisestä 7 427 eurosta 7 800 euroon. Korotusta tulee 373 euroa kuukaudessa.

Metsola perustelee kunnanjohtajan kokonaispalkan nostamista sillä, että Eho on työskennellyt tuloksellisesti ja ottanut tehtävän hyvin haltuunsa. Palkassa otetaan huomioon tehtävän synnyttämä kuormitus, yleinen tilanne kuntajohtajasektorilla ja kilpailu niin yksityisen sektorin kanssa kuin kuntasektorin sisällä.

Palkankorotusta ehdotettiin jo aiemmin, mutta silloin kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi. Hallituksen jäsen Raul Lehto (ps.) jätti palkankorotuksesta eriävän mielipiteen.

Kunnanhallituksessa mukana olevat puolueiden ryhmät käsittelivät palkan muuttamista ja hallituksen puheenjohtaja teki asiasta uuden päätöksen, joka hyväksyttiin maanantaina.

Palkankorotuksen lisäksi hallitus päätti, että kunnanjohtajan palkka sisältää mahdollisen vapaan autoedun ja puhelinedun. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus enintään 500 euron tulospalkkioon kuukaudessa.

Hallintojohtajan työt lisääntyneet

Kunnanhallitus käsitteli aiemmin maaliskuussa myös hallintojohtaja Tommi Koskisen palkan korottamista. Tämäkin asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Päättäjien keskustelujen perusteella kunnanjohtaja teki uuden päätösesityksen, joka nyt hyväksyttiin. Hallintojohtajan palkka nousee toukokuun alussa nykyisestä 5 418 eurosta 5 664 euroon. Sopimuspalkka sisältää mahdollisen puhelinedun. Lisäksi hallintojohtajalla on mahdollisuus enintään 200 euron tulospalkkioon kuukaudessa.

Hallintojohtajan palkan korottamisen perusteina oli muun muassa vastuun ja työtehtävien lisääntyminen hallinto-osastolla.