Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Valtuustoaloite tuo Pyhtään ja Haminan välille kaksi uutta bussivuoroa

Vuorojen liikennöinti aloitetaan aikaisintaan ensi syksynä.

Tiina Katajisto

Pyhtään kunnanvaltuuston vihreiden valtuustoryhmän aloite on johtanut kahden uuden linja-autovuoron tuloon Pyhtään ja Haminan välille.

Valtuustoaloitteessa toimivan joukkoliikenteen kehittämiseksi pyydettiin Pyhtään kuntaa suunnittelemaan joukkoliikennettä siten, että koululais- ja opiskelijakuljetusten yhteydessä voidaan lisätä myös työmatka- ja muuta joukkoliikennettä.

Aloite oli valmisteltavana Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikössä, joka päätti lisätä uuden vuoron aamuisin Pyhtäältä Haminaan ja iltapäivisin Haminasta Pyhtäälle. Vuorojen liikennöinti aloitetaan aikaisintaan ensi syksynä.

Vihreiden Jukka Söderholm esitti maanantain kunnanhallituksen kokouksessa asian palauttamista takaisin tekniikkalautakunnan käsittelyyn. Hänen mukaansa kehittämisaloitteessa oli kyse esimerkiksi kimppakyytipalveluiden tai kysyntäohjatun joukkoliikenteen mahdollisuuksien selvittämisestä. Muutosehdotus ei kuitenkaan saanut kannatusta.

Uusi aamuvuoro lähtee Pyhtään kirkonkylältä kello 6.40 ja ajetaan Purolan, Munapirtin, Huutjärven ja Karhulan kautta Haminaan. Haminassa auto on kello 7.55.

Iltapäivän uusi vuoro lähtee Haminasta kello 14.55. Se ajetaan Karhulan, Huutjärven, Munapirtin ja Purolan kautta Pyhtään kirkonkylälle.

Molemmat uudet vuorot ajetaan peruskoulujen koulupäivinä maanantaista perjantaihin.

Pyhtäällä linja-autoliikenteen käyttömahdollisuutta parantavat jatkossa myös Onnibusin ja Liikenne Vuorelan lisäykset vuorotarjontaansa Kotkasta ja Haminasta Helsinkiin ajettavilla kaukovuoroilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka