Kymsoten alueella todettu 16 uutta koronatartuntaa:" Pahentuva koronatilanne on otettava vakavasti" –  Korona leviää nyt muun muassa nuorten aikuisten illanistujaisissa

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että tartuntoja on todettu erityisesti nuorilla eli kouluikäisillä ja parikymppisillä sekä heidän lähipiirillään. Koronanäytteenoton aikoja lisättiin viikonlopun aikana.

– Kymenlaakson pahentuva koronatilanne on otettava vakavasti ja on vältettävä kaikkia kokoontumisia, matkustamista ja erityisesti tällaisia vapaa-ajan kontakteja, toteaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tänään todettu 16 uutta koronavirustartuntaa.

Kotkassa uusia tartuntoja on todettu kolme, Haminassa neljä ja Kouvolassa neljä. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 140 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta.

Tartuntoja erityisesti nuorilla ihmisillä

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että tartuntoja on todettu erityisesti nuorilla eli kouluikäisillä ja parikymppisillä sekä heidän lähipiirillään.

– Yläkoulujen ja toisen asteen etäopetuksesta huolimatta kouluikäiset ja opiskelijat ovat saaneet tartuntoja, kertoo Mäntymaa.

Kymsoten alueella on todettu tänään 16 uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Raimo Eerola

Kaikkia kokoontumisia on vältettävä

Korona leviää nyt muun muassa nuorten aikuisten isommalla porukalla pidetyissä illanistujaisissa, saunailloissa ja kavereiden tapaamisissa.

– Kymenlaakson pahentuva koronatilanne on otettava vakavasti ja on vältettävä kaikkia kokoontumisia, matkustamista ja erityisesti tällaisia vapaa-ajan kontakteja. Tartuntoja on runsaasti myös perhe- ja lähipiirissä.

Kouluikäiset ovat saaneet tartuntoja vanhemmiltaan ja muilta perheenjäseniltään.

– Erityisen herkästi leviävien muuntovirusten osuus lisääntyy Kymenlaaksossa koko ajan, ja siksi myös kaikkia lähipiirin tapaamisiakin tulisi harkita tarkasti.

Koronatesteissä käydään nyt vilkkaammin

Koronanäytteenottoon on hakeuduttu aiempia viikkoja vilkkaammin. Viime viikolla otettiin 2657 koronanäytettä, mikä on 440 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

Koronanäytteenoton aikoja lisättiin viikonlopun aikana. Sunnuntaina lisättiin näytteenottoaikoja lähes sadalla, josta noin puolet Kouvolaan ja puolet Kotkaan.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 61 421 näytettä. Sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka