Haminan kouluissa todettiin 4–6 koronatartuntaa viikonloppuna – Haminassa on tällä hetkellä yhteensä noin 70 henkilöä karanteenissa

Uuden-Summan koulun altistuneet oppilaat ja opettajat on asetettu kahden viikon karanteeniin. Myös Vehkalahden ja Pappilansalmen koulujen yksittäisiä oppilaita on karanteenissa.

Myös Vehkalahden koulussa on asetettu yksittäisiä oppilaita karanteeniin. Eniten korona-altistumisia on kuitenkin tapahtunut Uuden-Summan koulussa. Arkistokuva. Raimo Eerola

Kanerva Jalarvo

Haminan kouluissa on varmistunut muutamia koronatartuntoja viikonlopun aikana. Muutosjohtaja Liisa Koski-Lukkarin mukaan puhutaan 4–6 tartunnasta.

– Minulla on tieto neljästä vahvistetusta tapauksesta, mutta nyt olen kuullut tiedotusvälineiden kautta, että tartuntoja olisi mahdollisesti kuusi.

Kymsote on määrännyt Uuden-Summan koulun altistuneet oppilaat ja opetushenkilöstöä karanteeniin, joka kestää kaksi viikkoa. Myös Vehkalahden ja Pappilansalmen koulujen yksittäisiä oppilaita on määrätty karanteeniin.

Koski-Lukkarin mukaan nyt todettujen tartuntojen vuoksi karanteeniin on asetettu kymmeniä henkilöitä.

– Tällä hetkellä Haminassa on kaikkiaan noin 70 henkilöä karanteenissa.

Koski-Lukkari kertoo, että altistumiset ovat toistaiseksi tapahtuneet pääsääntöisesti perheenjäsenten kesken. Hän pitää tartuntojen tapahtumista pienessä piirissä hyvänä asiana nopeasti eskaloituneessa koronatilanteessa.

– Lapsi on saattanut saada tartunnan vanhemmaltaan tai toiselta perheenjäseneltä. Tai sitten tartunta on tullut perheeseen varusmiehen mukana toiselta paikkakunnalta.

Kymsote on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin

Kymsote on yhteydessä altistuneisiin ja altistuneiden oppilaiden huoltajiin, ja antaa lisäohjeita karanteenia varten.

Karanteeniin asetetuille oppilaille järjestetään etäopetusta. Haminan koulujen henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia on tiedotettu asiasta Wilma-järjestelmän kautta.

Kymsoten arvion mukaan muu koulutyö voi jatkua normaalisti lähiopetuksena Uuden-Summan, Vehkalahden ja Pappilansalmen kouluissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka