Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Kymenlaakson yläkoululaiset voivat palata lähiopetukseen ensi viikolla

Kymsoten johtama alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei pidä yläkoululaisten etäopetuksen jatkamista välttämättömänä. Muualla Etelä-Suomessa koronatilanne on vaikeampi ja yläkoululaiset pysyvät etäopetuksessa.

Kymenlaaksossa yläkoulujen oppilaat voivat palata lähiopetukseen ensi viikolla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jolla oppilaitosten tilojen sulkua jatketaan Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla 5. huhtikuuta asti. Päätös koskee alueilla olevia yläkouluja ja sen teossa on huomioitu sairaanhoitopiirien epidemiatilanne ja epidemiologinen asiantuntija-arvio.

– Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne ei ole tällä hetkellä yhtä vaikea kuin muualla Etelä-Suomen alueella, kerrotaan Avin tiedotteessa.

Kymsoten johtama alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei pidä yläkoululaisten etäopetuksen jatkamista välttämättömänä.

Kunnat voivat päättää koulutilojen sulkemisesta

Yksittäiset kunnat voivat tarvittaessa tehdä päätöksiä koulutilojen sulkemisesta ja etäopetukseen siirtymisestä.

– Opetuksen järjestäjä eli käytännössä kunta tekee tarvittavat perusopetuslain mukaiset päätökset, joilla yläkoululaisten opetusta jatketaan etäopetuksena.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske alakoululaisia. Myös esimerkiksi erityisen tuen oppilailla opetus jatkuu lähiopetuksena. Toisen asteen opetus voidaan järjestää etäopetuksena ilman aluehallintoviraston päätöstä oppilaitosten tilojen sulkemisesta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa epidemiatilannetta ja harkitsee ennen pääsiäistä tarvetta sulkupäätöksen mahdolliselle jatkamiselle myös pääsiäisen jälkeen.