Kymsoten alueella on todettu 17 uutta koronatartuntaa – Suomessa uusia tartuntoja on todettu 726

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1 068 koronavirustartuntaa. Suomessa tartuntoja on todettu yhteensä 74 242.

Kymsoten alueella on todettu tänään 17 uutta koronavirustartuntaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tänään 17 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu viisi uutta koronatartuntaa ja Kouvolassa kolme. Pyhtäällä, Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja. Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 324 koronatartuntaa, Haminassa 98, Pyhtäällä 27, Virolahdella 15 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 573.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1 068 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kuusi koronaviruspotilasta.

– Muuntovirukset lisäävät kymenlaaksolaisten koronatartuntariskiä. Kymenlaaksossa riski saada koronatartunta on suurempi kuin esimerkiksi syksyllä, todetaan Kymsoten sivuilla.

Perusohjeita ja suosituksia on noudatettava.

– On tärkeää välttää matkustamista ja kontakteja erityisesti Kymenlaakson ulkopuolelta tulevien kanssa.

Suomessa 726 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 726 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 876 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan Suomessa on todettu nyt epidemian aikana yhteensä 74 242 koronavirustartuntaa.

Eilen sairaalassa oli 295 ihmistä, joista tehohoidossa oli 62. Koronavirukseen liittyviä kuolemia Suomessa on eilisten tietojen mukaan kirjattu 811.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka