Kotkan Katariinan uimahalli avataan erityisryhmien käyttöön rajoitetusti

Katariinan uimahalli Kotkassa avautuu erityisryhmien käyttöön pääsiäisen jälkeen. Kimmo Seppälä

Tiina Katajisto

Kotkan Katariinan uimahalli avataan erityisryhmille pääsiäisen jälkeen. Uimahallit ovat olleet suljettuina 2. joulukuuta alkaen.

Kotkan hyvinvointilautakunta hyväksyi tällä viikolla uimahallin avaamisen kaupungin valmiusjohtoryhmän laatiman suunnitelman mukaisesti.

Allas- ja kuntosalitiloja tarjotaan kotkalaisille, joilla on todennetusti vähintään haittaluokan 11 tasoinen toiminnanvajaus tai 50 prosentin invaliditeetti. Todentamiseen sopii esimerkiksi invapysäköintilupa tai erityisliikuntakortti.

Karhula vuosihuollossa

Katariina on avoinna vain erityisryhmille. Ryhmiä voi olla 15 kertaa viikossa eli kolme ryhmää jokaisena arkipäivänä.

Käyttäjä ilmoittautuu ennakkoon yksittäiseen ryhmään. Yhdessä ryhmässä voi olla enintään viisi henkilöä. Allastiloissa voi olla yhtä aikaa kaksi ryhmää, kuntosalitiloissa yksi. Ryhmien toiminta on valvonnan alaista.

Erityisryhmissä osallistumismaksu on aikuiselta 1 euro ja alle 18-vuotiailta 0,50 euroa.

Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattila kertoo, että seuraavaksi asiasta tiedotetaan ja ilmoittautuneet jaetaan ryhmiin. Ryhmissä voi olla sekä uimareita että avustajia.

– Karhulan uimahalli on vuosihuollossa, siksi uinnit keskitetään Katariinaan. Karhulan hallia huolletaan nyt, jotta kesällä molemmat hallit olisivat auki, jos koronatilanne sen sallii, Mattila kertoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka