Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymenlaaksossa alkaa 70–74-vuotiaiden koronarokotukset – Rokotukseen on varattava aika

Kaikki 70 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat voivat nyt varata aikoja koronarokotuksiin. Myös heidän omaishoitajansa ja samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat voivat varata aikoja.

Koronarokotukset laajenevat Kymenlaaksossa. Mari Kosonen

Kanerva Jalarvo

Koronarokotukset laajenevat Kymenlaaksossa. Kymsoten tiedotteen mukaan rokotusvuorossa ovat nyt myös 70–74-vuotiaat. Myös kaikki tätä vanhemmat voivat edelleen varata aikoja koronarokotuksiin. Henkilön tulee olla 70 vuotta täyttänyt sinä päivänä, kun hän varaa rokotusaikaa.

Näin varaat ajan koronarokotukseen

Rokotukseen on varattava aika. Rokotuspisteitä on eri puolilla Kymenlaaksoa. Kymenlaaksolaiset voivat varata ajan mihin tahansa Kymsoten rokotuspisteeseen kotikunnasta riippumatta. Poikkeuksena on Pyhtään rokotuspiste, joka palvelee vain pyhtääläisiä tai Pyhtään terveysaseman valinneita.

Tiedot rokotuspisteistä löytyy osoitteesta: https://korona.kymsote.fi/rokotuspisteet/

Sähköinen ajanvaraus:

Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Sähköisen ajanvarauksen voi tehdä osoitteessa: www.korona.kymsote.fi/koronarokotukset

Puhelinajanvaraus:

Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. Puhelinajanvaraus toimii niin sanotulla takaisinsoitto-periaatteella.

Puhelinajanvaraus palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–16 seuraavissa numeroissa:

Kotka p. 020 633 6500

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti p. 020 633 6251

Pyhtää, vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet p. 05 220 2015

Kouvola p. 05 220 2000

18–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset keskeytetty

Kymsoten tiedotteen mukaan 18–69-vuotiaiden henkilöiden, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, rokotukset on keskeytetty toistaiseksi. Tähän ryhmään kuuluvien henkilöiden sovitut rokotusajat maanantaiksi 29. maaliskuuta perutaan. Kyseessä on noin 200 henkilöä, joihin Kymsote on yhteydessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka