Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ari Karvonen aloittaa Kaakkois-Suomen poliisipäällikkönä huhtikuun alusta

Poliisipäälliköksi haki kahdeksan. Virka on määräaikainen.

Johanna Tenovirta

Poliisihallitus on nimittänyt hallintotieteiden maisteri Ari Karvosen Kaakkois-Suomen poliisipäälliköksi 1. huhtikuuta alkaen. Virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi niin, että se päättyy helmikuun lopussa vuonna 2026. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön virkaa haki kahdeksan henkilöä.

Karvonen on toiminut Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisitoimintalinjan apulaispoliisipäällikkönä kesäkuusta 2016 lukien. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Keskusrikospoliisin järjestäytyneen rikollisuuden torjuntalinjan päällikkönä ja valtakunnallisen poliisin ja rikosseuraamuslaitoksen PTR:n rikostiedustelu- ja analyysikeskuksen päällikkönä sekä Länsi-Uudenmaan poliisin huume- ja rikostiedusteluyksikön päällikkönä.

Poliisipäällikkö johtaa poliisilaitosta. Hän vastaa poliisilaitoksen toiminnasta sekä toiminnan vaikuttavuudesta, tuloksellisuudesta ja kehittämisestä.

Poliisipäällikön tehtävänä on poliisilaitoksen johtaminen poliisihallinnon vahvistettujen tavoitteiden mukaisesti, taloudellisten voimavarojen hallinta ja henkilöstöjohtaminen. Hän vahvistaa poliisilaitoksen toimintalinjat ja toiminnan painopisteet sekä vastaa poliisilaitoksen valmiudesta ja varautumisesta. Hän huolehtii myös poliisilaitoksen sidosryhmätyöstä ja yhteistyöstä sekä vaikuttavasta viestinnästä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka