Kymsoten alueella kahdeksan uutta koronavirustartuntaa – Koksiin on tuotu pääkaupunkiseudulta kaksi tehohoitopotilasta

Suomessa uusia tartuntoja on 430. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 72 073.

Kymsote kertoo, että sen alueella on todettu tänään kahdeksan uutta koronavirtustartuntaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto ja STT–STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tänään todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot kertovat, että Kouvolassa on todettu yksi koronavirustartunta. Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 306 koronavirustartuntaa, Haminassa 94, Pyhtäällä 26, Virolahdella 13 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 563.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 58 764 näytettä ja viimeisen viikon aikana niitä on tutkittu 2 217.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 032 koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on sairaalahoidossa kuusi koronaviruspotilasta.

– Kymenlaakson keskussairaalassa on tehohoidossa kaksi potilasta, jotka on siirretty Kotkaan HYKS-sairaaloista, kertoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Suomessa 430 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 430 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 414 tartuntaa, mikä on 1 157 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on noin 170 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku lähes 343 on ylivoimaisesti suurin.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 72 073.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Juttua muokattu 22.3. klo 12.34: Lisätty otsikkoon tieto Koksin tehohoitopotilaista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka