Pyhtäällä Huutjärven koulun oppilaat palaavat lähiopetukseen maanantaina

Koronavalmiusryhmän ja Kymsoten mukaan perusteita etäopetuksen jatkamiselle ei ole tällä hetkellä.

Huutjärven koulussa palataan lähiopetukseen ensi maanantaina 8. helmikuuta, kerrotaan Pyhtään kunnan tiedotteessa.

Torstaina Pyhtään kunnan koronavalmiusryhmä ja Kymsote kävivät läpi kunnan koronatartuntatilanteen. Tilannekatsauksessa päätettiin, että tämän hetkisen tiedon nojalla ei ole perustetta jatkaa Huutjärven koulun poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä.

Ensi maanantaina koululla palataan lähiopetukseen kaikkien 4.–9. luokkien oppilaiden kohdalla. Mikäli oppilas on määrätty karanteeniin, etäopetus jatkuu karanteenin ajan.

Kunnanjohtaja Jouni Eho kertoo tiedotteessa viime viikon päätöksen perustuneen tilanteeseen, jossa Huutjärven koulun oppilaiden keskuudessa todettiin peräkkäisinä päivinä koronatartuntoja eri luokissa.

– Kymsoten infektioylilääkäriä konsultoiden päätimme tuolloin etäkouluun siirtymisestä varotoimena. Tänään kävimme läpi kunnan tartuntatilanteen Kymsoten tuoreiden tilastojen valossa, eivätkä tilastot tai infektioylilääkärin näkemys antaneet perusteita jatkaa koulun poikkeusjärjestelyjä. Lähiopetuksen keskeyttäminen on erittäin raju toimenpide, jota ei voi pitkittää ilman painavia perusteita. Tällä hetkellä näitä perusteita ei ole, joten lähiopetukseen palaaminen on ainoa perusteltu toimenpide. Seuraamme tilannetta yhdessä Kymsoten kanssa päivittäin, Eho sanoo tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka