Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Kotkassa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, samoin Haminassa ja Kouvolassa – Kymsoten alueella ei ole sairaalahoidossa yhtään koronapotilasta

Suomessa raportoitiin tänään 720 uutta koronatartuntaa. Uusista tapauksista noin 480 on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Arkistokuva. Ilona Noponen

Johanna Vehkaluoto ja STT–STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa uusia tartuntoja on todettu kaksi, samoin Haminassa ja Kouvolassa. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 288 koronavirustartuntaa, Haminassa 82, Pyhtäällä 25, Virolahdella 13 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 520.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 956 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole yhtään koronaviruspotilasta.

Suomessa 720 uutta tartuntaa

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi aamupäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Suomessa raportoidaan tänään 720 uutta koronatartuntaa. Uusista tapauksista noin 480 on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

STM:n ja THL:n mukaan epidemian tilanne on vaikea erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.

– Sekä Husin alueella että Varsinais-Suomessa näyttää siltä, että virusmuunnos aiheuttaa nyt valtaosan uusista tautitapauksista ja selittää epidemian nopeaa kiihtymistä, Puumalainen sanoi.

Ilmaantuvuus on korkealla myös Ahvenanmaalla.

Koronatartuntojen sairaalahoidon tarve on edelleen kasvanut lähes koko maassa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka