Karhulaan avattava rokotuspiste tulee liiketilaan Karhulantiellä – Pasaatissa avautuu ensi viikolla uusi rokotustila, nykyinen tila sulkeutuu toistaiseksi

Karhulan rokotuspiste aukeaa viikolla 12. Virolahdella rokotukset siirtyvät Rajasalin tiloihin 18. maaliskuuta alkaen.

Karhulaan on tulossa oma rokotuspiste osoitteeseen Karhulantie 32–34. Arkistokuva. Katja Luoma

Johanna Vehkaluoto ja Elina Valtonen

Karhulaan on tulossa oma rokotuspiste osoitteeseen Karhulantie 32–34. Kyseessä on Karhulan keskustassa sijaitseva liiketila, Karhulan seurakuntakeskusta vastapäätä sijaitsevassa rakennuksessa.

Rokotuskoordinaattori Tanja Metsola Kymsotelta kertoo, että rokotuspiste Karhulaan haluttiin saada kiireesti, sillä sille vaikutti olevan tarvetta.

– Vaikkakin useamman rokotuspisteen rakentaminen ja rokotteiden jakaminen niiden kesken tuottaa tiettyjä haasteita, Metsola sanoo.

Valintaan vaikutti se, että tila oli nopeasti saatavilla, se on kolmelle rokotuslinjalle turvallinen ja sen lähettyvillä on kohtalaisesti parkkitilaa. Myös oven eteen pystyy autolla pysähtymään hetkeksi.

– Paikan valmistelut rokotustilaksi on aloitettu ja tilaan saadaan kolme rokotuslinjaa. Tarkoitus on avata rokotuspiste viikolla 12. Karhulan rokotuspisteeseen voi varata aikoja 17. maaliskuuta alkaen, kerrotaan Kymsoten tiedotteessa.

Pasaatissa rokotetaan ensi viikolla kahdessa tilassa

Kotkansaarella Kauppakeskus Pasaatissa toimivan rokotuspisteen lisäksi Pasaatissa avataan ensi viikon maanantaina toinen suurempi rokotustila, joka sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa.

– Uuteenkin rokotuspisteeseen kuljetaan Kirkkokadun puolelta ja kulku on esteetön. Paikalla on opasteet.

Ensi viikolla rokotuksia annetaan Pasaatissa kahdessa rokotuspisteessä. Seuraavalla viikolla kaikki rokotustoiminta siirtyy isoon tilaan ensimmäiseen kerrokseen ja katutason rokotuspiste suljetaan toistaiseksi.

– Tarkoitus on, että rokotemäärien kasvaessa Pasaatissa voidaan rokottaa kahdessa tilassa ja yhteensä jopa yhdeksällä linjalla.

Virolahden rokotukset siirtyvät Rajasaliin

Virolahdella rokotuspiste toimii 13. maaliskuuta vielä terveysasemalla, mutta sitten rokotuspiste siirtyy tämän jälkeen Rajasalin tiloihin. Rokotukset Rajasalissa alkavat 18. maaliskuuta.

Korjattu tieto Pasaatin uuden rokotuspisteen sijainnista klo 13.24. Se on kauppakeskuksen ensimmäisessä eikä toisessa kerroksessa.

Juttua muokattu 11.3. kello 15.50. Lisätty Tanja Metsolan kommentit ja poistettu viittaus rakennuksessa ennen toimineeseen valaisinliikkeeseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka