Kymsote: Kymenlaaksossa todettiin viikonloppuna 20 uutta koronatartuntaa – Tartuntojen määrä on taas kasvussa

Merkille pantavaa on viikonloppuna Vaalimaan rajatestauksessa todettujen positiivisten suuri määrä.

korona näytteenotto , Mikkelin keskussairaala , koronatesti , korona , essote , covid Koronanäytteenoton välineet Mikkelin keskussairaalassa. Taru Hokkanen

Marjo Latvanen ja Kanerva Jalarvo

Kymsoten mukaan koronavirustartuntojen määrä Kymenlaaksossa on jälleen kasvussa. Kymenlaaksossa todettiin lauantaina kuusi, sunnuntaina viisi ja maanantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

Kymsoten tiedotteessa kerrotaan, että edellisellä viikolla koronavirustilanne oli menossa rauhallisempaan suuntaan. Maakunnassa todettiin tuolloin 11 tartuntaa.

Viime viikolla tilanne paheni. Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä 42 koronavirustartuntaa.

Uusia tartuntatapauksia ja tartuntaketjuja on saatu jäljitettyä muun muassa pääkaupunkiseudulle ja Etelä-Karjalaan.

Tartuntoja on saatu esimerkiksi perheen tai suvun kesken sekä yksityisistä kokoontumisista, joissa on ollut enemmän kuin suositellut kuusi osallistujaa.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan mukaan koronatartunnan riski on lisääntynyt myös Kymenlaaksossa. Mäntymaan mukaan olennaista tartuntojen torjunnassa on tarpeettoman liikkumisen ja muiden kuin välttämättömien kohtaamisten minimoiminen.

– Nyt ei ole oikea aika järjestää yksityisiä juhlia ja kokoontumisia, Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Tartuntoja todettu rajatestauksissa Vaalimaalla

Kymsoten tiedotteen mukaan merkille pantavaa on myös viikonloppuna Vaalimaan rajatestauksessa todettujen positiivisten suuri määrä. Osa näistä koronatartunnoista on todettu Kymenlaaksossa asuvilla henkilöillä, osa asuu muualla.

Yksi tartuntatapauksista on todettu Kymsoten Valkealakodissa. Asumispalveluyksikön iäkkäistä asiakkaista kaikki rokotteen halunneet on rokotettu kertaalleen ja rokotuskattavuus on erittäin hyvä. Henkilökunnastakin suurin osa on rokotettu ainakin kertaalleen, huomattava osa kahteen kertaan.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Uutista korjattu 15.3. klo 15:10: Valkealakodin välittömässä yhteydessä ei ole päiväkotia, joten ei myöskään altistuneita.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka