Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkassa on todettu kuusi uutta koronatartuntaa, Virolahdella yksi ja Kouvolassa kahdeksan – Suomessa uusia tartuntoja on 770

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 009 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tänään 13 uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Taru Hokkanen

Johanna Vehkaluoto ja STT–STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu 13 uutta koronatartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kuusi uutta koronatartuntaa, Virolahdella yksi ja Kouvolassa kahdeksan. Haminassa, Miehikkälässä ja Pyhtäällä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 302 koronatartuntaa, Haminassa 86, Pyhtäällä 25, Virolahdella 13 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu 558.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 009 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta.

Suomessa 770 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 770 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 363 tartuntaa, mikä on 1 112 tartuntaa enemmän kuin edellisten 14 vuorokauden aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on todettu 4 952, mikä on 541 enemmän kuin edellisellä viikolla.

Pandemian aikana raportoitujen koronavirustartuntojen määrä ylitti nyt 70 000:n rajapyykin. Tartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä yli 70 200.

Eiliseen mennessä virukseen liittyviä kuolemia oli tilastoitu 805, ja sairaalahoidossa oli 275 ihmistä, joista 50 tehohoidossa.

Rokotteen ensimmäisen annoksen oli eiliseen mennessä saanut yli 671 000 ihmistä.

Paras tilanne on Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa

Ilmaantuvuudeltaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on selkeästi Suomen pahinta tautialuetta ilmaantuvuusluvullaan 340. Toiseksi pahin tilanne on Varsinais-Suomessa, jossa ilmaantuvuus on 245. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää asukaslukuun nähden viimeisen kahden viikon aikana.

Paras tilanne on Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa, jossa ilmaantuvuus on 16:n paikkeilla.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka