Gluteenittomien ruokien myynti kasvoi räjähdysmäisesti - sekasyöjiä kannustetaan kokeilemaan ruokavaliota tammikuun ajan

Useimmissa ruokakaupoissa on nykyisin hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita. Linda Varoma

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat nykyisin monet muutkin kuin keliaakikot. Suosio on parantanut tuotteiden saatavuutta. Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Aina gluteenittomia annoksia ei valmisteta sillä tarkkuudella, mitä keliakia vaatii. Kaupat myivät gluteenittomia ruokia viime vuonna yli 20 prosenttia enemmän kuin edellisenä. Ravintoloissa tarjotaan jatkuvasti enemmän gluteenittomia vaihtoehtoja. Glu.fi -nettiyhteisöä ylläpitävä keliaakikko Jesse Valli kuvailee kasvua räjähdysmäiseksi. — Aiemmin ilmiö hieman huvitti. Nyt kun se on tullut jäädäkseen ja olen lukenut ihmisten palautetta siitä, kuinka gluteeniton ruokavalio on auttanut moniin vaivoihin, en ole enää yhtään ihmeissäni. Lisääntynyt kysyntä on kasvattanut valikoimaa ja parantanut tuotteiden laatua. Kasvanut kilpailu on laskenut myös hintoja. — Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkään 15—20 prosentin vuotuiset kasvuluvut voivat jatkua.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Kymen Sanomien sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 5 vk 3 €/vk Olen jo tilaaja