Vuoden parhaat: Perusukkeli ja feministi — Nuoruus Kymenlaaksossa kouli Juho Pylvänäisestä ammattisotilaan ja tasa-arvoaktivistin, joka on hätkähdyttänyt mekkokuvillaan ja kärkevillä kommenteillaan

Kymen Sanomat julkaisee vuodenvaihteen tienoilla uudelleen vuoden 2019 luetuimpia juttuja. Elokuussa kerroimme Juho Pylvänäisestä, joka ei muista kunnolla yläasteaikaansa. Pitkätukkaista poikaa syrjittiin ja koulupäivät täyttyivät kiusaamisesta. Nuoruusvuodet eivät olleet sen helpompia. Nuorukainen suojeli itseään kovalla käytöksellä, joka johti ongelmiin virkavallankin kanssa. Armeija-aika toi Pylvänäiselle uutta varmuutta ja onnistumisen tunteita. Puolustusvoimista löytyikin hänelle ammatti. Sen rinnalla Pylvänäinen on tullut tunnetuksi yhdenvertaisuuden puolestapuhujana, jonka mukaan nuoruuden sekoiluiden ei tarvitse määritellä ihmisen loppuelämää.

Kun syöttää netin hakukoneeseen Juho Pylvänäisen nimen, löytyy materiaalia runsaasti. Lehtijuttuja, some-viittauksia ja mainintoja erilaisilla keskustelupalstoilla. Pylvänäistä kuvaillaan moninaisin sanankääntein. Tasa-arvoaktivisti, ammattisotilas, feministi, uudistaja ja provosoija.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Kymen Sanomien sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Kymensanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi