Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomi aloittaa rajaliikenteen rajoittamisen Kaakkois-Suomen raja-asemilla ensi yönä – Jotkut autoilijat yrittivät vielä rajan ylitse Venäjän suljettua oman Vaalimaan vastaisen raja-asemansa matkustajilta

Suomi ryhtyy rajoittamaan rajaliikennettä rajoillaan heti torstain alkuminuuteilta alkaen. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto

Venäjä rajoitti rajaliikennettä Suomen ja Venäjän välisellä rajalla tiistaina kello 23 alkaen. Ulkomaan kansalaiset eivät tällä hetkellä pääse Venäjälle.

Rajanylityspaikoilla maasta lähtevä liikenne jatkui illalla vilkkaana myöhempään kuin normaalisti, ja ennen Venäjän rajojen sulkemista oli liikennemäärissä selkeä piikki. Vaalimaan rajanylityspaikalla liikennettä tosin oli tavallista tiistaita vähemmän.

Vaalimaan raja-aseman päällikön, kapteeni Jari Liikolan mukaan rajaliikenne Vaalimaalla on ollut vähenemään päin jo parin viime päivän aikana.

– Keskiviikkona rajan ylittäjiä on ollut selvästi normaalia vähemmän. Käytännössä suomalaisia autoilijoita ei ole ollut. Vain joitakin yksittäisiä yrittäjiä on pyrkinyt rajalle, kertoo Liikola.

Vaikka Vaalimaalla autoilijoille on kerrottu, ettei Venäjä päästä ulkomaan kansalaisia maahan, ovat innokkaimmat Liikolan mukaan vielä yrittäneet Venäjän puolelle.

– Mehän emme ole täällä Suomen puolella vielä ketään käännyttäneet, mutta he ovat kyllä joutuneet palaamaan takaisin Venäjän raja-asemalta, kertoo Liikola.

Liikolan mukaan Venäjä on pitänyt tiukasti linjastaan kiinni, eikä suomalaisautoilijoita ole päästetty rajalta läpi.

Venäjällä olleita suomalaisia on Liikolan mukaan tullut takaisin kotimaahan, mutta ei merkittävässä määrin.

– Ja suomalaiset pääsevät jatkossakin takaisin kotimaahansa. Heidän kotiinpääsynsä turvataan, sanoo Liikola.

Suomi ryhtyy rajoittamaan rajaliikennettä rajoillaan heti torstain alkuminuuteilta alkaen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka