Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa aloitetaan Mitä kuuluu -soitot yli 80-vuotiaille asukkaille – Soittajat puhuvat arjen sujumisesta poikkeusolojen aikana

Soittorinkiin kuuluvat soittajat ovat kuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä seurakuntayhtymien diakoniatyöntekijöitä. Kaikkia soittorinkiin osallistuvia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Haminan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat ja Kymsote ovat yhteistyössä aloittamassa Mitä kuuluu -soittorinkipalvelua. Soittorinki toimii keskiviikosta alkaen.

Soitot kohdennetaan niille 80-vuotiaille ja vanhemmille, jotka eivät ole Kymsoten koti-, asumis- ja hoivapalvelujen vakituisia asiakkaita.

Kotkan kaupunki ei osallistu soittorinkiin, vaan hoitaa yhteydenpidon ikääntyneisiin kuntalaisiin muilla tavoin. Kotkassa paikalliset järjestöt ja seurakunta ovat kaupunkilaisten tukena. Kaikille yli 70-vuotiaille kotkalaisille jaetaan kotiin poikkeusolojen palveluesite. Siitä käyvät ilmi kaikki kaupunkilaisille suunnatut palvelut ja neuvontapalvelut.

Miten arki sujuu korona-aikana?

Soitoilla keskustellaan erityisesti arjen sujumisesta poikkeusolojen aikana. Samalla selvitetään, onko kotona kaikki hyvin ja onko ehkä ilmennyt jonkinlaisen tuen tai avun tarvetta.

Iäkkäille kuntalaisille annetaan myös neuvoja ja tukea heidän mahdollisesti tarvitseman avun järjestämisessä ja voidaan sopia viikoittaisista jatkopuheluista poikkeustilan ajalle.

Soitot toteutetaan arkipäivisin kello 9–17.

Soittajia sitoo vaitiolovelvollisuus

Soittorinkiin kuuluvat soittajat ovat kuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä seurakuntayhtymien diakoniatyöntekijöitä.

Kaikkia soittorinkiin osallistuvia sitoo vaitiolovelvollisuus. Kunnissa nimetyt vastuuhenkilöt perehdyttävät kaikki soittorinkiin osallistuvat soittajat.

Soittoringin soittajat eivät kysele puheluiden aikana esimerkiksi henkilötietoja tai pankkiyhteyksiä.

Soittajat eivät myöskään tule kenenkään kotiin käymään. Asiakkaiden kotona käyvät Kymsoten työntekijät tunnistaa kuvallisesta toimikortista.

Mikäli ikääntynyt ei ole saanut soittoa 30. huhtikuuta mennessä, mutta toivoo mahdollisuutta keskustella, niin silloin voi olla yhteydessä oman kunnan yhteysnumeroon.

Lisätty tietoa Kotkan kaupungin toiminnasta 8.4. klo 7.17.