Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hamina tarjoaa lapsiperheille ulkoilutusapua ja rastitehtäviä – Kotkan kaupunki innostaa vanhempia ja lapsia liikkumaan ja askartelemaan yhdessä

Lasten ulkoilutushetki antaa vanhemmille hengähdyshetken tai tilaisuuden käydä esimerkiksi kaupassa ilman lasta.

Haminassa varhaiskasvatus tarjoaa lapsiperheille ulkoilutusapua.

– Esimerkiksi avoin varhaiskasvatus on soittanut kaikki omat asiakasperheet läpi ja kysellyt kuulumisia sekä sitä, kuka on kiinnostunut ulkoilutusavusta, kertoo varhaiskasvatuksen esimies Sanna Silvo.

Ulkoilutusapu on otettu perheissä ilolla vastaan.

– Vanhempi saa pienen hengähdyshetken tai hän voi esimerkiksi käydä kaupassa ilman lasta. Lapset saavat ulkoilla ja jutustella tutun aikuisen kanssa. Tämä tuo hyvää koko perheelle.

Avoin varhaiskasvatus järjestää muutaman ulkoilutuokion päivässä maanantaista torstaihin.

– Ulkoilukerrat sovitaan joka perheen kanssa erikseen ja kestävät 1,5 tuntia. Perhe tuo lapsen sovittuun paikkaan, esimerkiksi leikkipuistoon, josta vanhempi myös noutaa lapsen kotiin.

Rastipisteitä kaupungin lähiympäristössä

Avoin varhaiskasvatus on tehnyt myös useita, eri aiheisiin liittyviä rastipisteitä Haminan kaupungin lähiympäristöön.

– Niin saamme aktivoitua perheitä ulkoilemaan yhdessä ja tutustumaan lähiympäristön eri ulkoilu- ja ulkoliikuntakohteisiin.

Myös varhaiskasvatuksessa on kyselty asiakasperheiden kuulumisia sekä tuen tarpeita.

– Päiväkodeissa on muun muassa tehty askartelupaketteja ja toimitettu perheille. Perheitä tuetaan virtuaalisesti etänä monin eri tavoin.

Yhden perheen lapset kerrallaan

Loviisassa kaupungin varhaiskasvatus tarjoaa kotona oleville lapsille ulkoilumahdollisuuden päiväkodeista tuttujen aikuisten kanssa.

Ulkoiluhetkiä järjestetään leikkipuistoissa kahtena päivänä viikossa ja mukaan voi tulla kerrallaan korkeintaan viisi lasta.

Silvo miettii, että Haminassakin voitaisiin suunnitella pienimuotoista puistoulkoilutusta.

– Juurikin tämän Haminan ulkoilutusmallin pohjalta, jos poikkeustilaolosäädökset sen sallivat. Hamina on kuitenkin tällä hetkellä lähtenyt ulkoiluttamaan yhden perheen lapsia kerrallaan, juuri turvallisuusasiat huomioiden.

Haminan kaupungin perheille tuottamia aktiviteetteja voi käydä katsomassa lisää avoimen varhaiskasvatuksen ja Haminan lapsiperhetoiminnan Facebook-sivuilta sekä Haminan varhaiskasvatuksen Instagramista.

Kotka kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä

Kotkassa varhaiskasvatuksen työntekijät innostavat vanhempia ja lapsia liikkumaan yhdessä.

– Lapsille ja vanhemmille on annettu tehtäväksi piirtää, askarrella tai valokuvata leikkeihin ja liikuntaan liittyviä toiveita ja lempipaikkoja ja kertoa harrastuksista ja asioista, joita olisi kiva oppia, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Raili Liukkonen. Piirrokset, kuvat ja askartelut tulee lähettää liikuntakoordinaattori Jaana Knudelle huhtikuun 30:nteen päivään mennessä,

Päiväkotien nettisivuilla on myös vinkkejä lasten ja vanhempien yhteisiin liikunta- ja leikkihetkiin.

– Esimerkiksi Aittakorven päiväkodin netissä on vinkkejä, mitä kaikkea lapset voivat tehdä yksin tai yhdessä vanhempiensa kanssa.