Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen sijaistaa sittenkin pääministeriä

Pääministeri Sanna Marin: Tämä selkeyttää tilannetta – tärkeää on käydä läpi pelisääntökysymykset kaikkien puolueiden kanssa.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen(kesk.) sijaistaa sittenkin pääministeriä. Hän kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan aamulla. Vanhasen mukaan häneen vedottiin asiassa virkaikänsä puolesta.

– Porukka vetosi virkaikääni, ja sinänsä pääministerin sijaisuus on pitkälti muodollisuus. Kun pääministeri ei ole paikalla, johdan puhetta valtioneuvoston yleisistunnossa, Vanhanen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Vanhanen sanoi vielä eilen, että keskittyisi pelkästään valtiovarainministerin rooliin, eikä sijaista pääministeriä.

Vanhasen mukaan keskustan ministeriryhmä järjestäytyi tiistaina aamulla ja teki päätöksiä työn organisoimisesta.

– Hallituksen puhtaassa sisäisessä valmistelutyössä edustan keskustan ministeriryhmää. Silloin, kun on kyse hallituspuolueiden välisistä keskusteluista eikä hallituksen valmistelusta, puheenjohtaja Katri Kulmuni edustaa puoluetta, Vanhanen sanoi.

Hallituksen iltakoulu voisi olla luonteva areena

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi Twitterissä saaneensa hallituksen neuvottelujen alussa tiedon siitä, että Vanhanen edustaa keskustaa viisikossa hallituksen asioissa. Hänen mukaansa tämä selkeyttää tilannetta.

Aiemmin Marin oli sanonut medialle toivoneensa myös, että Vanhanen sijaistaa pääministeriä ja pyytäneensä häntä harkitsemaan asiaa.

– Itse olen pohtinut, että hallituksen iltakoulu, jossa on läsnä niin eduskuntaryhmien puheenjohtajat kuin myös puolueiden puheenjohtajat voisi olla luonteva areena, missä näkisimme kaikkien puolueiden kantoja, Marin sanoi medialle Säätytalon portailla.

Marinin mukaan tärkeää on käydä läpi pelisääntökysymykset kaikkien puolueiden kanssa.

–  Pitää olla tarkka rajanveto siinä, että kun valmistellaan hallituksen asioita, valtioneuvoston jäsenet ovat ne henkilöt, jotka palavereihin osallistuvat, Marin sanoi.