Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote suosittaa kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille THL:n ohjeistuksen mukaisesti – Vähävaraiset saavat maskeja sosiaalitoimistoista ensi tiistaista alkaen

Kotkan kaupunki suosittaa kasvomaskeja erityisesti joukkoliikenteeseen. Suositus ei koske kouluja, päiväkoteja tai koulukuljetuksia.

Arkistokuva. Arkisto / Pasi Antila

Aleksi Kari

Kymsote suosittaa kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeistuksen mukaan maskia tulisi käyttää muun muassa ruuhkaisessa joukkoliikenteessä, jolloin lähikontakteja ei voida välttää. Maskisuositus koskee myös meno- ja paluumatkaa koronavirustestiin, sekä sitä aikaa, kun henkilö odottaa testin tulosta ja hänellä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Myös riskialueelta Suomeen palatessa ja lentokentältä tai muusta maahantulopaikasta karanteeniin siirryttäessä tulisi käyttää kasvomaskia. Maskin käyttöä suositellaan lisäksi silloin, jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Ohjeistuksen mukaan maskeja voi käyttää oman harkinnan mukaan myös muissa tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista.

Kotkan kaupunki suosittaa käyttämään kasvomaskeja erityisesti joukkoliikenteessä. Kouluihin, päiväkoteihin ja koulukuljetuksiin maskisuositusta ei ole annettu. Oman kasvomaskin käyttö on mahdollista, jos siitä sovitaan koulun kanssa.

Sosiaalitoimistot jakavat kasvomaskeja vähävaraisille

Kymsoten lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että jokainen hankkii kasvomaskinsa lähtökohtaisesti itse. Vähävaraiset voivat saada maskeja Kymsotelta.

Kymenlaaksossa vähävaraisille jaetaan kasvomaskeja sosiaalitoimistoista tiistaista 18.8. alkaen. Kymsoten mukaan hakijoiden tulotietoja ei tarkisteta, eikä käynnistä synny asiakkuutta Kymsoten sosiaalityön palveluihin.

Tiedotteen mukaan ensimmäisessä vaiheessa kertakäyttöisiä maskeja jaetaan 10-20 kappaleen erissä käyttötarpeen mukaan. Kymsote selvittää mahdollisuutta kangasmaskien jakeluun.

Jakelupisteet palvelevat maanantaista perjantaihin kello 10–14.

Jakelupisteitä ovat Kouvolan sosiaalitoimisto, kaupungintalo, Torikatu 10, G-rappu, Kotkan sosiaalitoimisto, Keskuskatu 7, Haminan sosiaalipalvelut, Satamantie 4, katutaso, Pyhtään sosiaalitoimisto, Pyhtään terveysasema, Huutjärventie 14, Siltakylä, Virolahden sosiaalitoimisto, Virolahden terveysasema, Itätie 13 Virolahti sekä Miehikkälän sosiaalitoimisto, Keskustie 1, Miehikkälä.

Kymsoten mukaan Kymenlaakson kuntien palveluissa ja julkisilla paikoilla on pääasiallisesti hyvin tilaa turvavälien noudattamiseen. Turvavälien lisäksi kuntalaisia kehotetaan huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka