Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aila-myrsky on katkonut sähköt kymmeniltä tuhansilta kotitalouksilta – Kymenlaakson rannikolla tuulivaroitus on voimassa niin maalla kuin merellä

Suomessa etenevä Aila-myrsky on katkonut sähköt kymmeniltä tuhansilta kotitalouksilta. Sähkökatkokartan mukaan aamukuudelta sähköttä oli yli 53 000 taloutta.

Sähköjä on poikki erityisesti länsirannikolla, mutta myös muualla maassa on sähköttömiä kotitalouksia. Eniten sähköjä on poikki Satakunnan Porissa ja Pohjanmaan Mustasaaressa. Porissa sähköttömiä talouksia oli aamulla yli 5 500 ja Mustasaaressa yli 5 100.

Sähkönjakeluyhtiöt ovat varautuneet laajoihin sähkökatkoksiin Suomessa, ja monet yhtiöt ovat myös varanneet lisää väkeä viankorjaukseen ja asiakaspalveluun.

Etelä-Kymenlaaksossa tuuli voimistuu iltapäivää kohti mentäessä ja on kovimmillaan yhdeksän aikoihin illalla, kertoo Ilmatieteen laitoksen ennuste. Merellä liikkujia varoitetaan vaarallisen voimakkaasta pohjoistuulesta. Tuulivaroitus on voimassa myös maa-alueilla.