Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL päivitti suosituksensa: Epidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskien käyttöä suositellaan myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää

Leviämisvaiheessa maskisuositus koskisi myös yläkouluikäisiä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Turvavälejä, käsihygieniaa ja hihaan yskimistä ei saa unohtaa.

Jos siirrytään leviämisvaiheeseen, suojainten käyttöä laajennetaan edelleen. Tiina Mutila

STT–STT

THL on päivittänyt suositustaan kasvomaskien käytöstä. Suositusta on täydennetty koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheisiin liittyvillä ohjeilla.

Ohjeet on tarkoitettu alueellisille viranomaisille hyödynnettäväksi, kun ne arvioivat alueensa epidemiatilannetta ja antavat alueillaan suosituksia maskin käytöstä.

Maskia käytettävä, kun lähikontakteja ei voida välttää

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Jos epidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskin käyttöä suositellaan myös muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa.

Jos epidemiatilanteen huononeminen jatkuu eli jos siirrytään leviämisvaiheeseen, suojainten käyttöä laajennetaan edelleen. Silloin maskisuositus koskee myös yläkouluikäisiä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Älä unohda turvavälejä ja hihaan yskimistä

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä.

Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka