Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsotelta suositus: Ei urheiluturnauksia, joihin tulee joukkueita useilta paikkakunnilta – Kaikkiin yli 50 hengen tapahtumiin vahva suositus käyttää maskia

Syyslomat lähestyvät ja Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa suosittelee, että ihmiset harkitsisivat vahvasti, minne he matkustavat ja millaisissa tilanteissa he liikkuvat.

Urheilutapahtumille, jotka on mahdollista järjestää, annetaan vahva suositus yleisön maskien käytöstä. Jussi Lopperi

Johanna Vehkaluoto

Kymsote on päättänyt antaa vahvan suosituksen, että Kymenlaaksossa ei järjestetä urheiluturnauksia, joihin tulee joukkueita eri paikkakunnilta. Suositus koskee niin juniori- kuin aikuisten turnauksia.

Pelkät kahden joukkueen väliset pelit, kuten SM-tason sarjapelit, eivät kuuluu suosituksen piiriin. Lisäksi urheilutapahtumille, jotka on mahdollista järjestää, annetaan vahva suositus yleisön maskien käytöstä. Maskisuositus koskee myös sarjapelejä. Nämä suositukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Maskin käyttöä suositellaan yleisötapahtumissa sisällä ja ulkona

Vahva suositus maskin käyttöön koskee myös kaikkia muita yli 50 hengen yleisötapahtumia ja joukkokokoontumisia niin sisällä kuin ulkona. Alueellisen tartuntatautitilanteen muuttuessa Kymsoten tartuntataudeista vastaava lääkäri voi asettaa alueellisia rajoituksia tapahtumiin liittyen.

Tapahtumien järjestäjien suositellaan myös edelleen laatimaan suunnitelmat siitä, millä tavalla turvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu kyseisessä tapahtumassa sen luonteen ja tilojen käytön suhteen.

– Suunnitelmia on toimitettu Kymsotelle hyvin, muttei ehkä kaikista tapahtumista, joista suositus on. Muistutammekin, että kaikista yli 500 hengen tapahtumista toivomme saavamme suunnitelmat etukäteen ja pienemmistäkin tapahtumista silloin kun sitä erikseen pyydämme, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

AVI tarkkailee ravintoloiden toimintaa

Kymsote on käynyt keskustelua tapahtumista ja ravintolatoiminnasta myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Tällä hetkellä vielä odotetaan tapahtumiin liittyviä määräyksiä marraskuun osalta.

Lisäksi AVI on kertonut seuraavansa ravintoloiden toimintaa tarkasti koronaan liittyvissä asioissa, ja tekee arvioidensa mukaan tarkastuksia ravintoloihin.

Nopeat muutokset tilanteessa ovat mahdollisia

Syyslomien lähestyessä on viimeinen hetki kiinnittää huomiota omaan toimintaan

Kymenlaaksossa epidemia on tällä hetkellä perustason vaiheessa. – Joillakin alueilla Suomessa viime aikoina on koettu hyvin nopeita muutoksia, ja epidemian on todettu olevan kiihtymisvaiheessa eri puolella Suomea. Nopeat muutokset voivat siis olla mahdollisia myös Kymenlaaksossa.

– Kyllä nyt viimeistään on syytä erityiseen huolellisuuteen perusohjeissa. Meillä on syyslomakausi ovella, ja samalla epidemiatilanne Suomessa muuttunut huolestuttavaan suuntaan. Suosittelen kyllä vahvasti harkitsemaan, minne matkustaa ja millaisissa tilanteissa liikkuu, muistuttaa Mäntymaa.

– Hyvän hygienian ja turvavälien lisäksi maskien käyttö on nyt otettava osaksi arkea. Koronavirus ei ole taikaiskusta häviämässä minnekään.

Lisätty tietoa ravintoloista ja johtajaylilääkärin kommentit syyslomasta klo 14.27.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka