Kotkalainen päiväkoti Kotilo on ensi viikolla suljettu – Päiväkodin työntekijällä todettiin perjantaina koronavirustartunta

Kaikki päiväkodin työntekijät ja lasten huoltajat on tavoitettu.

Kymenlaakson keskussairaalan infektiopäivystys. Arkistokuva. Raimo Eerola

Siiri Puukka

Kotkalaisen päiväkoti Kotilon työntekijällä todettiin perjantaina koronavirustartunta. Tämän vuoksi kaikki päiväkodin työntekijät ja lapset on asetettu karanteeniin, kertoo Kymsote tiedotteessaan. Kymsote on tavoittanut kaikki päiväkodin työntekijät ja lasten huoltajat.

Karanteeni kestää kymmenen päivää, ja se lasketaan viime torstaista lähtien. Päiväkoti on suljettuna ensi viikon ajan.

Riski koronavirustartuntaan arvioidaan henkilökunnan ja varsinkin lasten kohdalla olevan pieni, mutta mahdollinen.

Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Kymsote ei anna tapauksen osalta tarkempia tietoja.

Mitä saa tehdä, mitä ei?

Karanteeniin määrätyn ihmisen pitää pysytellä kotioloissa. Kotiin ei saa kutsua vieraita eikä karanteeniin määrätty saa lähteä kyläilemään tuttavien luokse. Karanteenin aikana ei saa mennä myöskään kauppaan, ravintolaan, apteekkiin, työpaikalle, päiväkotiin, kouluun, kirjastoon, ravintolaan tai yleisötapahtumiin, koska niissä on hankala välttää lähikontaktia muihin ihmisiin.

Jos karanteeniin asetetun henkilön muut perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, he voivat toimia normaalisti eikä ohjeistus koske heitä.

Karanteenissa oleva saa ulkoilla, kunhan ei ole lähikontaktissa toisten ihmisten kanssa. Ulkonakin on syytä pitää noin 2 metrin turvaväli muihin ihmisiin.

Juttua täydennetty kello 19.45. Lisätty tietoa siitä, mitä karanteenin aikana saa ja ei saa tehdä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka