Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Neljä uutta koronatartuntaa Kymenlaaksossa keskiviikkona – Kymsoten mukaan koronaepidemia on maakunnassa edelleen perustasossa

THL:n koronakartalla Kotkan ja Haminan tartuntalukemat eivät keskiviikkona nousseet. Sen sijaan uusia tartuntoja on vahvistettu Kouvolassa.

Kuvituskuva. Lumikki Haaja

Vilma Kärkkäinen ja STT–STT

Kymsote ilmoitti keskiviikkona neljästä uudesta vahvistetusta koronavirustartunnasta sairaanhoitopiirin alueella. Yhteensä Kymsoten alueella on nyt todettu 163 koronatartuntaa.

Tällä hetkellä Kymsotessa on sairaalahoidossa kaksi koronaviruspotilasta.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että keskiviikkona on alueellisessa koronakoordinaatiossa päädytty siihen, että Kymsoten alueella ollaan koronaepidemian suhteen edelleen perustasossa, joskin tilannetta tarkkaillaan nyt tehostetusti. Seuraavan kerran tilannetta arvioidaan perjantaina.

– Viikonlopun jälkeen uusien tartuntojen määrä on tasoittunut, ketjut on pystytty hyvin selvittämään, ja uusista tapauksista suurin osa liittyy aiemmin todettuihin tapauksiin, kertoo Mäntymaa sähköpostitse.

Hän muistuttaa, että tapahtumissa ja yleisissä tiloissa liikkuessa on nyt tärkeää käyttää maskia kaikkien 16-vuotiaista ylöspäin, ja myös nuorempien, jos sopiva maski löytyy.

Koronakartalla Kotkan ja Haminan luvut pysyivät samoina

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartassa tartuntamäärät Kotkassa ja Haminassa eivät keskiviikkona kasvaneet. Kouvolassa sen sijaan THL ilmoitti viidestä uudesta tartunnasta.

THL:n mukaan Kotkassa on edelleen 56 tartuntaa, Haminassa 17. Kouvolassa tartuntoja on nyt 88.

THL:n koronakartta ei tiistaina päivittynyt teknisestä ongelmasta johtuen lainkaan, joten keskiviikkona ilmoitetut kuntakohtaiset luvut kattavat myös tiistain.

Suomessa 215 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu keskiviikkona yhteensä 215 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viikon aikana on raportoitu 2 675 tartuntaa, mikä on 36 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 15 378.

Juttua muokattu kello 17.35. Korjattu tekstiin perustaso-termi sekä lisätty tieto seuraavasta arvioinnista.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka