Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote velvoittaa kaikkia sairaaloissa ja terveysasemilla käyviä käyttämään maskia

Velvoitus koskee yli 15-vuotiaita.

Kymsote on antanut sairaaloihin, terveysasemille ja muihin toimipisteisiinsä kasvomaskivelvoitteen.Arkistokuva. Jaana Kautto

Johanna Tenovirta

Kymsote antoi keskiviikkona kasvomaskivelvoitteen. Velvoite koskee kaikkia sairaaloissa, terveysasemilla ja muissa toimipisteissä asioivia käyttämään suu–nenäsuojusta eli maskia.

Velvoitus koskee ennen kaikkea saattajia ja vierailijoita, mutta myös asiakkaita, joilla ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. THL:n ohjeen mukaan velvoitus koskee yli 15-vuotiaita.

Maski pitää olla puettuna jo sairaalan tai toimipisteen ovella. Ensisijaisesti jokaisella tulee olla käytettävissään oma maski.

Kaikkien saattajien ja vierailijoiden on käytettävä suu–nenäsuojusta koko vierailun ajan ja noudatettava henkilökunnan antamia ohjeita. Myös asiakkaana olevat käyttävät maskia koko ajan, mikäli terveys ja tilanne sallivat, henkilökunnalta saa ohjeita.

– Kun maski otetaan pois sairaalan tai toimipisteen ulkopuolella, on huolehdittava se asianmukaisesti jäteastiaan, Kymsote muistuttaa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka