Lidl vetää valkohomejuustoa ja vuohenjuustoa myynnistä ruokamyrkytysvaaran ja listerian vuoksi – Bakteereja sisältäviä juustoja on ollut myynnissä myös Kymenlaaksossa

Ruokaketju Lidl on poistanut myynnistä erän ranskalaista valkohomejuustoa ruokamyrkytysvaaran vuoksi. Milbona-tuotemerkillä myytävässä juustossa on havaittu E.coli-bakteeria.

Kyseinen bakteeri voi aiheuttaa vatsavaivoja ja ripulia. Etenkin lapset, vanhukset ja ihmiset, joilla on heikentynyt vastustuskyky, kuuluvat riskiryhmään.

Takaisin vedettävän tuotteen koko nimi on Milbona Brie de Nangis valkohomejuusto, ja sitä myydään noin sadan gramman pakkauksissa. Tuotteen parasta ennen -päivä on 31.10.2020 ja eränumero 402. Tuotetta on myyty 65 Lidl-myymälässä, myös Kymenlaaksossa.

Vuohenjuustossa listeriaa

Lidl poistaa myynnistä myös erän vuohenjuustoa, koska siinä on havaittu lainsäädännön rajat ylittävä määrä Listeria monocytogenes -bakteereja. Listeriabakteeri voi olla haitallinen erityisesti vanhuksille, vastuskyvyltään heikentyneille sekä raskaana oleville.

Takaisin vedettävän tuotteen koko nimi on Milbona Selection Goat Cheese Roll -vuohenjuusto. Sen pakkauskoko on noin sata grammaa. Takaisinveto koskee kaikkia eriä ja päiväyksiä.

Lidl pyytää kuluttajia lopettamaan kyseiseen valkohomejuustoerään kuuluvien tuotteiden käytön sekä kyseisen vuohenjuuston käytön ja palauttamaan tuotteet myymälään. Tuotteen hinta hyvitetään palautuksen yhteydessä.

Juttua täydennetty kello 21.06. Lisätty tieto siitä, että myös vuohenjuustoa vedetään markkinoilta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka