Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymenlaaksossa kymmenen uutta koronatartuntaa ja Kotkassa niistä on todettu neljä – Tartuntoja on tullut yksityistilaisuuksista, perhejuhlista ja ulkomaanmatkoilta

Yksi koronavirustartunnoista on todettu Kymenlaaksossa sijaitsevassa yksityisessä ryhmäkodissa, jossa altistuneita asiakkaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä alle 15.

Kotkassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Raimo Eerola

Johanna Vehkaluoto ja STT–STT

Kymsote tiedottaa, että Kymenlaaksossa on viimeisen vuorokauden aikana todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Suurin osa tartunnoista on todettu Kouvolassa, mutta tartuntoja on myös Kotkassa ja Haminassa.

THL:n tilastot kertovat, että Kotkassa on todettu eilisen jälkeen neljä uutta koronatartuntaa. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu viisi. THL:n tilastojen mukaan Haminassa ei ole tullut ilmi uusia tartuntoja.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 256 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Tartuntoja yksityistilaisuuksista ja ulkomailta

Uusista koronavirustartunnoista neljä on todettu henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa ja liittyvät näin aiempiin tiedossa oleviin tartuntaketjuihin, kerrotaan Kymsoten tiedotteessa.

– Karanteeniin määrätyn kouvolalaisen jääkiekkoseura KooKoon U14-joukkueeseen liittyen on todettu yhteensä viisi tartuntaa, luku ei ole noussut maanantaina tiedotetusta, kerrotaan Kymsoten tiedotteessa.

Koronavirustartuntoja on jäljitetty yksityistilaisuuksiin ja perhejuhliin. Lisäksi koronavirusta on tullut ulkomailta, lähinnä Venäjältä, mutta myös muun muassa Keski-Euroopasta. Suurin osa tartunnoista on keski-ikäisillä aikuisilla.

– Vaikka erityisesti Kouvolassa on useissa kouluissa ja päiväkodeissa viime aikoina todettu altistumisia, näissä tapauksissa lasten tai nuorten ei ole todettu saaneen koronavirustartuntaa.

Yksi koronavirustartunnoista on todettu Kymenlaaksossa sijaitsevassa yksityisessä ryhmäkodissa, jossa altistuneita asiakkaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä alle 15.

– Heidät on asetettu karanteeniin. Tämän kuten muidenkin uusien tartuntojen selvittäminen ja jäljittämistyö jatkuvat.

Suomessa 288 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 288 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahdessa viikossa on raportoitu 3 005 tartuntaa, mikä on 146 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Taudin ilmaantuvuus on THL:n mukaan kahden viime viikon ajalta 52,6 tapausta 100 000:ta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on suurin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (112,0). Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä luku on 107,6.

Yhteensä tartuntoja on tähän mennessä raportoitu 19 935. Suomessa on tehty yli 1 750 000 koronavirustestiä.

Maanantaina THL kertoi, että kuolemantapauksia oli raportoitu siihen mennessä yhteensä 371.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka