Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Virolahti nousi THL:n koronatilastoihin – Kotkassa uusia koronatartuntoja on yksi, Kouvolassa kahdeksan

Suomessa uusia tartuntoja on todettu 350. Viime viikolla raportoitiin 103 ulkomailta Suomeen matkustajan mukana tullutta tartuntaa.

Virolahti on noussut viidellä tartunnallaan THL:n koronatilastoihin. Arkistokuva. Marko Kauko

Johanna Vehkaluoto ja STT–STT

Virolahti näkyy nyt ensimmäisen kerran THL:n koronatilastoissa, joihin pääsevät kunnat joissa on viisi tai enemmän tartuntaa. Tilaston mukaan tartuntoja on Virolahdella nyt juuri ne tilastorajan ylittävät viisi kappaletta.

Kotkassa uusia tartuntoja on todettu eilisen jälkeen yksi ja Kouvolassa uusia tartuntoja on kahdeksan. Haminassa ei ole todettu uusia koronatartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 71 tartuntaa, Haminassa 24 ja Kouvolassa 179.

Ulkomailta saatujen tartuntojen määrä on noussut

Suomessa on raportoitu tänään noin 350 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt yli 20 000 tapausta, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen tiedotustilaisuudessa.

Puumalaisen mukaan ulkomailta saatujen tartuntatapausten määrä on noussut. Viime viikolla raportoitiin 103 ulkomailta Suomeen matkustajan mukana tullutta tartuntaa.

Työpaikoilla todettuja koronavirustartuntoja on nyt entistä enemmän, noin 20 prosenttia jäljitetyistä tartunnanlähteistä, kertoi sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkkitiedotustilaisuudessa. Yleisimpiä tartuntalähteitä ovat edelleen ihmisten lähipiiri, koti ja yksityistilaisuudet.

Seitsemän sairaanhoitopiiriä kiihtymisvaiheessa

Epidemian kiihtymisvaiheessa sairaanhoitopiireistä ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus), Kanta-Häme, Länsi-Pohja, Pirkanmaa, Vaasa ja Varsinais-Suomi sekä Ahvenanmaan maakunta. Muut 14 sairaanhoitopiiriä ovat epidemian perustasolla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) todetaan merkittävä osa Suomen kokonaistartunnoista. Voipio-Pulkin mukaan tämä viittaa siihen, että Husin alueella virus on siirtynyt väestöleviämisvaiheeseen.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka