Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yläkoululaisille ei tullut maskisuositusta Kymenlaaksoon – Muut koronarajoitukset ja -suositukset astuivat voimaan tänään keskiviikkona

Kymsoten alueella kunnat varmistavat valmiutensa, jos maskisuositus joudutaan ottamaan käyttöön nopealla aikataululla.

Koronavilkku on nyt viimeistään hyvä ladata kännykään. Kai Skyttä

Johanna Tenovirta

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei antanut keskiviikkona maskisuositusta yläkoululaisille Kymenlaaksossa.

– Totesimme yhteisesti, että jos tilanne näyttäisi johtavan etäopetukseen siirtymiseen, niin siinä vaiheessa tulemme varmasti päättämään maskisuosituksesta. Tässä vaiheessa emme vielä ole sellaisessa tilanteessa, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo Kymsoten tiedotteessa.

Kymenlaakson kunnissa on kuitenkin varauduttu yläkoululaisten maskisuositukseen. Ryhmä keskusteli siitä, että kaikki kunnat varmistavat omat valmiutensa siltä varalta, että maskisuositus otetaan käyttöön nopealla aikataululla.

Vaikutuksia arvioidaan parin viikon päästä

Kymenlaaksossa siirryttiin koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen maanantaina. Tiistaina annetut uudet suositukset ja rajoituksen astuivat voimaan keskiviikkona. Ne ovat voimassa jouluviikolle asti. Uusia rajoituksia ja suosituksia ryhmältä ei tullut keskiviikkona.

Vaikka rajoituksia tuli liikuntaan ja harrastamiseen, niin itsestä ja omasta voinnista huolehtimista ei pidä unohtaa.

Marja-Liisa Mäntymaa

Rajoitusten vaikutusta arvioidaan parin viikon päästä, jotta tarvittavat päätökset rajoitusten jatkamisesta, muuttamisesta tai luopumisesta voidaan tehdä ajoissa ennen joulua. Rajoituksilla on erityisesti vaikutusta muiden muassa harrastamiseen ja liikkumiseen.

– Vaikka rajoituksia tuli liikuntaan ja harrastamiseen, niin itsestä ja omasta voinnista huolehtimista ei pidä unohtaa. Ulkona liikkuminen väljässä ympäristössä on erityisen suotavaa, ja turvallistakin, kun muistaa pitää reilun turvavälin muihin. Liikkumaan ei pidä myöskään pienissäkään oireissa lähteä, muistuttaa Marja-Liisa Mäntymaa.

Mäntymaa toivoo, että yhteyksistä läheisiin ja ystäviin muistetaan pitää huolta, vaikka kyläilyä ei suositellakaan.

– Puhelut ja muu yhteydenpito ovat tässä ajassa oikein hyvä tapoja vaihtaa kuulumisia.

Kaikki voimassa olevat rajoitukset, suositukset ja ohjeet löydät täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka