THL: Kymenlaaksossa on todettu tänään 12 uutta koronavirustartuntaa – Kotkassa meni rikki sadan tartunnan raja ja uusia tartuntoja on viisi, Haminassa uusia tartuntoja on kolme

Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 26 422 koronavirustartuntaa.

Kymenlaaksossa on nyt todettu yhteensä 365 koronavirustartuntaa. Kymenlaakson sote-kuntayhtymä Kymsote on todennut torstaina alueella yhdeksän uutta tapausta.

THL:n tilastot kertovat suuremmasta tartuntamäärästä. Niiden mukaan Kotkassa on todettu viisi uutta tartuntaa, Haminassa kolme ja Kouvolassa neljä. Virolahdella ei ole todettu uusia tartuntuntoja.

Kotkassa rikki sadan tartunnan raja

Kotkassa meni nyt rikki sadan tartunnan raja, koska kaupungissa on tähän mennessä todettu yhteensä 103 tartuntaa. Haminassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 41 ja Virolahdella kuusi. Kouvolassa tartuntoja todettu tähän mennessä 233. Pyhtää ja Miehikkälä eivät näy tilastoissa, koska niissä tartuntoja on todettu vähemmän kuin viisi.

Kymenlaakson alueella on tällä hetkellä sairaalassa viisi potilasta koronavirustartunnan takia.

"Nyt on tosi kyseessä"

On olemassa teoreettinen malli, jolla tartunnan saaneiden lukumäärästä voidaan päätellä sairaalahoitoon päätyvien lukumäärä, mutta Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa ei halua spekuloida, paljonko leviämisvaiheeseen yltynyt korona tuo potilaita hoitoon lähiviikkojen aikana.

– Haluamme antaa selvän viestin, että nyt on tosi kyseessä. Koronatilanne on samanlainen kuin kevään pahimpana aikana, Mäntymaa sanoo.

Suomessa 540 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 540 uutta koronavirustartuntaa, vahvistaa THL. Luvusta annettiin vastaava alustava tieto jo aamupäivällä THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Viimeisten kahden viikon aikana on ilmoitettu 6 136 tartuntaa, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin aiemman kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin yhteensä 3 167 tartuntaa.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todennettu 26 422.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka