Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkassa yksi uusi koronatartunta sunnuntaina – Tartuntojen määrä väheni koko maassa viimeisen kahden viikon aikana

Kymsote ja monet muut sairaanhoitopiirit ovat edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Kymenlaakson sairaanhoitopiiri on edelleen viruksen leviämisvaiheessa. Sunnuntaina maakunnassa raportoitiin yhteensä neljä uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Raimo Eerola

Siiri Puukka ja STT–STT

Kotkassa todettiin sunnuntaina 20. joulukuuta yksi uusi koronatapaus. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan muualla Etelä-Kymenlaaksossa ei todettu uusia tapauksia.

Kouvolassa todettiin sunnuntaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Kymenlaaksossa on todettu koko koronaepidemian aikana yhteensä 490 koronatapausta.

Tapauksia on todettu Kotkassa 145, Kouvolassa 285, Haminassa 48, Virolahdella seitsemän ja Pyhtäällä viisi. Miehikkälä ei näy edelleenkään THL:n tilastossa, koska kunnassa ei ole todettu vähintään viittä koronatartuntaa.

Tartuntojen määrä väheni koko maassa

Suomessa on raportoitu 309 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viikon aikana raportoitujen tartuntojen määrät ovat olleet laskussa viime päivien ajan. Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 5 531 koronatartuntaa, mikä on 461 tartuntaa vähemmän kuin edellisen kahden viikon jakson aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 5 992.

Myös viikon aikana todetut tartuntamäärät ovat laskussa. Seitsemän viime päivän aikana on raportoitu 2 352 tartuntaa. Tämä on 827 tartuntaa vähemmän kuin edeltävän seitsemän viikon jaksolla, jolloin todettiin 3 129 tartuntaa.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viime viikon ajalta koko maassa on 96,2 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Myös tämä luku on laskenut verrattuna edeltävään 14 päivään.

Ilmaantuvuusluvuissa on kuitenkin yhä suuria alueellisia eroja. Taudin ilmaantuvuus on nyt suurinta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, jossa luku on lähes 176 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisimmän kahden viikon aikana.

Toiseksi suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa luku on 169. Varsinais-Suomessa luku on ollut kovassa nousussa, kun Husin alueella se on laskenut.

Yhteensä pandemian alusta saakka Suomessa on raportoitu 33 162 tartuntaa.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu 489. Sairaalahoidossa koronataudin vuoksi oli THL:n viimeksi perjantaina päivittämän tiedon mukaan 263 ihmistä, joista tehohoidossa oli 30.

Muokattu 20.12. kello 14.48. Päivitetty lisätietoa valtakunnallisesta koronavirustilanteesta.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka