Kymsote valmistautuu antamaan ensimmäiset koronarokotteet ensi viikolla – Rokotuksia tarjotaan sekä Kymenlaakson keskussairaalassa että Pohjois-Kymen sairaalassa

Ensimmäisenä rokotuksia tarjotaan eturintamassa työskenteleville terveydenhuollon henkilöille.

Ensimmäiset koronavirusrokotteet annetaan Kymenlaaksossa ensi viikolla.

Sote-kuntayhtymä Kymsotessa on valmistauduttu siihen, että ensimmäinen erä koronavirusrokotteita saadaan Kymenlaaksoon joulun jälkeen. Kyseessä on pieni määrä eli sata rokoteannosta.

Ensimmäiseksi rokotusta tarjotaan niille terveydenhuollon henkilöille, jotka työskentelevät koronaviruspotilaiden kanssa niin sanotusti eturintamassa eli päivystyksessä, teho- ja valvontaosastoilla, ensihoidossa tai koronapotilaiden hoitoon varatuilla osastoilla, Kymsote kertoo tiedotteessa.

Rokotuksia annetaan sekä Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa että Pohjois-Kymen sairaalassa Kuusankoskella. Käytännössä rokotukset järjestää työterveyshuolto, josta Kymsotessa vastaa Pihlajalinna.

Jos rokote-eriä tulee ensi viikon jälkeen suunnitellusti, Kymsotessa päästään tammikuussa jatkamaan terveydenhuollon ammattilaisten rokottamista.

Eturintamassa työskentelevien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset voidaan pääosin toteuttaa tammi–helmikuussa.

Tämän jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka