Muuntuneesta koronaviruksesta uusia tartuntoja Kymenlaaksossa – Suomessa on todettu muunnosta yhteensä 17 tapausta

Tartunnoista viisi on todettu sairastuneiden perheenjäsenillä, jotka ovat olleet karanteenissa. Myös yhteensä 14 sairastuneiden kanssa samassa taloudessa asuvaa tai lähipiiriin kuuluvaa on todettu koronapositiivisiksi.

Suomessa on todettu lisää uutta koronaviruksen muunnosta Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Asiasta kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kymen Sanomat uutisoi 28. joulukuuta Suomen ensimmäisestä muuntuneesta koronavirustartunnasta. Tartuntaa kantoi Isosta-Britanniasta Suomeen joulua viettämään tullut henkilö.

Tuolloin infektioylilääkäri Risto Pietikäinen Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsotesta arveli, ettei tartunta pääse leviämään tartunnan saaneen lähipiiristä.

Joulun alla virusmuunnosta todettiin Suomessa 3 tapausta, nyt tapauksia on todettu 14 lisää. THL:n mukaan tapaukset liittyvät pääosin Britanniassa tai muualla ulkomailla matkustukseen 7.–20. joulukuuta.

Tartuntoja perhepiirissä

Tartunnoista viisi on todettu sairastuneiden perheenjäsenillä, jotka ovat olleet karanteenissa. Myös yhteensä 14 sairastuneiden kanssa samassa taloudessa asuvaa tai lähipiiriin kuuluvaa on todettu koronapositiivisiksi, mutta viruksen tyypin tarkempi tutkimus on vielä kesken. Lisäksi osa lähikontaktien testeistä on vielä valmistumatta.

Kaikki uudet tapaukset on todettu Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Muuntunut virus voi tarttua nopeammin

THL:n tiedotteessa kerrotaan, että uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että muuntunut virus aiheuttaisi aiempaa vakavampaa tautia tai uusintainfektioita jo aiemmin koronavirustaudin sairastaneilla.

Traficom jatkaa lentoliikenteen keskeytystä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt jatkaa Britanniasta Suomeen saapuvan matkustajalentoliikenteen keskeytystä 11. tammikuuta saakka. Hallitus suosittaa edelleen välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista maihin, joihin Suomessa kohdistuu maahantulon rajoituksia.

THL suosittelee, että jokainen Britanniassa tai Etelä-Afrikassa 7. joulukuuta tai sen jälkeen oleskellut hakeutuu koronatestiin heti saapumisen jälkeen, vaikka olisi oireeton tai jo käynyt testissä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka