Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | On kohtuutonta pakottaa kansalaiset kalliisiin remontteihin taloissaan

EU:ssa valmisteilla oleva energiatehokkuusdirektiivi on suututtanut suomalaiset. On kohtuutonta pakottaa kansalaiset kalliisiin ja tarpeettomiin remontteihin taloissaan. Asuminen on jo valmiiksi liian kallista. En ymmärrä, miksi vihreiden ohella myös SDP:n ja kokoomuksen meppi äänestivät esityksen puolesta. Miksi he eivät puolusta Suomea Brysselissä?

Kun lasketaan yhteen ilmasto- ja ympäristötoimien vaikutus elämisen hinnalle Suomessa, päädytään kestämättömään lopputulokseen. Palkka tai eläke ei enää riitä asumiseen, ruokaan, polttoaineeseen, sähköön ja muihin välttämättömyystarvikkeisiin.

Suomessa totellaan EU:n määräyksiä kovin kirjaimellisesti. Niiden lisäksi on paljon kansallisesti säädettyjä lisätiukennuksia. Useilla puolueilla on pakkomielle saada Suomi muutettua hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä, eli 15 vuotta muuta Eurooppaa nopeammin. Tätä oman oksan sahaamista en mitenkään voi hyväksyä.

Yhä useammat suomalaiset haluavat taukoa ja aikalisää kalliissa ilmastotoimissa kriisien keskellä. Nämä ihmiset eivät kiistä ilmastonmuutoksen olemassaoloa, eivätkä sitä etteikö ympäristön suojelemiseksi tarvita toimia. He vaativat kohtuullisuutta siihen, mitä juuri nyt Suomi ja suomalaiset voivat oikeassa maailmassa tehdä asioille velaksi.

Yksin ei pieni Suomi voi maailmaa pelastaa, vaikka kuinka tuhoaisimme kilpailukykymme ja elämisen ehdot täällä. Kohtuullisuus ja maalaisjärki on tarpeen. Meillä on tehty jo paljon, muidenkin olisi aika tehdä osansa. Vaaleissa sinä päätät, heitetäänkö ilmastotoimiin varatut miljardit hallituksen ja kokoomuksen suunnitelmien mukaan taivaan tuuliin, vai perussuomalaisten linjan mukaan suomalaisten hyväksi.

Jani Mäkelä, kansanedustaja, eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Lappeenranta