Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suomi elää edelleen metsästä

Suomessa jokainen on syntymästään lähtien luonnonystävä. Tuuheat metsät, puhtaat järvet ja joet ovat meille tärkeitä.

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus ovat tulevissa vaaleissa ydinasioita. Metsien hakkuu ja hiilinielun aleneminen huolestuttaa, kuten pitääkin. Harva maa on Euroopassa tai maailmassa, Suomen ja Ruotsin tavoin, huolehtinut metsistään. Suomessa on metsiä enemmän kuin sataan vuoteen, ja edelleen metsät kasvavat enemmän kuin niitä hakataan. Hakkuut ovat silti korkealla tasolla, ja kaikki mahdollinen järkevään metsänhoitoon on toteutettava.

Helsingissä, vihreiden pääkaupungissa, luovutaan kivihiilen käytöstä. Tilalle 12 000 hakerekan vuotuinen ralli – eli puuta poltetaan! On hyvä ymmärtää, että puun ja kivihiilen polton hiilidioksidipäästöt ovat samaa tasoa. Puu vain luokitellaan biopolttoaineeksi, koska puu kasvaa uudelleen tai on ”jätettä”.

Julkisuudessa on esitetty hakkuille veroja ja alentamista 60–70 miljoonaan kuutioon vuodessa samaan aikaan, kun Venäjän tuonti on täysin loppunut. Hiilinieluongelma kohentuu, mutta samalla useita tehtaita joudutaan lopettamaan ja kaukolämmön hinta nousee merkittävästi. Menetetään työpaikkoja, vientituloja ja ostovoimaa. Tragikoomista on, ettei tuotanto suinkaan katoa, vaan siirtyy maihin, joissa metsistä ei huolehdita. Eli hiilinieluongelma maapallolla kasvaa – sitäkö oikeasti halutaan?

Kokoomus kantaa huolta luonnon monimuotoisuudesta ja ilmastonmuutoksesta, mutta samalla Suomen kansantaloudesta ja hyvinvointivaltiosta. Suomi on aina kyennyt sovittamaan metsät ja teollisuuden samalle kartalle. Suomi elää edelleen metsästä!

Sami Ristiniemi

Kotkan kaupunginvaltuutettu

Eduskuntavaaliehdokas (kok.)