Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Keskusta on kantanut vastuuta niin hyvinä kuin huonoina aikoina

Pentti Heinonen arvosteli keskustapuoluetta kirjoituksessaan.

Suomen keskusta tuntee juurensa: ne ovat syvällä suomalaisessa maaperässä, eivätkä ne ole tuontitavaraa – eivät nyt eivätkä tulevaisuudessa. Keskusta puolustaa suomalaisia.

Keskusta on ollut huolehtimassa koko maan tasapuolisesta kehittämisestä. Vastuuta on kannettu niin vaikeina kuin helpompinakin aikoina yli sadan vuoden ajan. Jotkut puolueet eivät pysy kasassa edes yhtä hallituskautta.

Keskustan vaatimuksesta maatalous sai 300 miljoonan euron tukipotin vuonna 2022. Maatiloille tulee kiinteistöveron palautus vuonna 2022. Maatalouden ja teollisuuden sähkövero on alennettu EU:n minimitasolle. Ministerimme on jatkuvasti ollut vaatimassa maataloudelle suurempaa osuutta elintarvikeketjun tuloksesta – pallo tässä on kaupalla. Viljelijöiden pärjääminen ja ruokaomavaraisuus ovat keskustan perustavoitteita, ja myös energiaomavaraisuus on saavutettava nopeasti.

Suomen kanta ennallistamisasetukseen ja luonnonsuojelulaki muuttuivat oikeudenmukaisemmiksi keskustan vaatimuksesta.

Suomi pärjää mielestämme parhaiten, kun koko maa ja kaikki suomalaiset pidetään mukana eikä ketään jätetä. Tätä ohjenuoraa on tälläkin hallituskaudella noudatettu puolueemme osalta.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko teki kesällä aloitteen Itä-Suomi-paketista, koska alueemme on kärsinyt Venäjän sodan vaikutuksista eniten. Paketti vietiin läpi hallituksessa ja hyväksyttiin eduskunnassa.

Tämän hallituksen keskustalaisten tiede- ja kulttuuriministerien aikana on lisätty paljon opiskelupaikkoja ja avattu uusia opintosuuntia maakuntiin, myös Kaakkois-Suomeen.

Keskustan vaatimuksesta on nostettu perusväylänpidon rahoitusta vuositasolla 300 miljoonalla eurolla. Teollisuuden suurinvestointeja varten on kuljetusyhteyksiä parannettu ja nyt viimeksi eduskunnan niin sanotusta jakovarasta tuli kymmeniä liikennehankkeita ympäri Suomen. Alueellista kuljetustukea on laajennettu. Yksityistiemäärärahat ovat olleet yli 20 miljoonaa euroa per vuosi, ja tukiprosentteja nostetaan nyt suuremmiksi.

Tässä muutama esimerkki, mitä olemme hallituksessa ajaneet. Työ jatkuu.

Ari Torniainen, kansanedustaja (kesk.), Lappeenranta