Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Naisten terveydenhuolto Kotkassa on pahoissa ongelmissa – "Oireitani on vähätelty ja olen joutunut vaatimaan hoitoa itselleni"

Olen hyvin huolestunut julkisten terveyskeskusten toiminnasta ja kurjistumisesta. Olen asunut yli kaksi vuotta Kotkassa, enkä ole kertaakaan tänä aikana päässyt puhelimella läpi terveyskeskukseen moninaisista yhteydenotoista huolimatta. Myöskään takaisinsoitto-systeemi ei ole toiminut.

Nykyään kävelen suoraan Kotkansaaren terveyskeskusparakkiin hoitajan luukulle selvittämään asioitani. Luukulla on muun muassa käynyt ilmi, että minulle on määrätty lääkekuuri, josta kukaan ei ollut kertonut minulle.

Erityisen haastavaa on ollut saada apua gynekologisiin vaivoihin, ja lähetettä gynekologille on vaikea saada. Hoitajat ja lääkärit ympäri Suomen suosittelevatkin yksityistä omaa gynekologia, mutta tähän ei kaikilla ole varaa. Tämä eriarvoistaa ihmisiä vakavasti.

Minulle on myös sanottu asiaani tuntematta, ettei lähetettä saa ilman “ihan oikeita oireita". Oireitani on vähätelty, ja olen joutunut vaatimaan hoitoa itselleni.

Viime kesänä kummallisten oireiden vain jatkuessa minua palloteltiin eri peruslääkäreille ja lopulta neljäs suostui kirjoittamaan minulle lähetteen. Kävi ilmi, että minut oli väärin diagnosoitu ja hoidettu. Olin käyttänyt syövyttävää lääkettä genitaaleilleni monien viikkojen ajan – aivan turhaan! Tämä maksoi itselleni paljon ja vähensi luottamustani julkiseen terveydenhuoltoon.

Nyt olen taas kärsinyt gynekologisista kivuista ja yllätyksekseni huomasin, että hoitoni on jätetty kesken. Hoitaja oli sulkenut asioinnin Omaolon kautta, eli en saa yhteyttä enää aiheeseen liittyen, vaikken ole vielä terve.

Terveyskeskuslääkäri taas lupasi kirjoittaa minulle lähetteen Koksin gynelle, mutta kukaan ei ole ottanut minuun yhteyttä, vaikka näin luvattiin. Luonnollisesti työterveyshoidon piikkiin eivät myöskään kuulu gynekologiset palvelut. Olen hyvin surullinen kaikesta tästä. On ikävää, että hoitoa pitää vaatia. On ikävää, että rahat ovat niin tiukilla, että se on tällaista. Tässä ei varmasti voita kukaan.

Surullinen

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.