Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sähköä myyviä yhtiöitä pitäisi verottaa nykyistä enemmän

Missä menee ahneuden raja, kun tavallista kansalaista ajetaan nurkkaan nykyisillä sähkön hinnoilla?

Ennen sähköä myyvät yhtiöt nostivat hintoja sen takia, että kaapeloidaan ja pidetään verkko kunnossa. missä päin Suomea sitten asutkin. Nyt syynä pidetään Ukrainan sotaa ja markkinoiden kallista hintaa, kun Olkiluodon ydinvoimalan ongelmat jatkuvat ja vikoja korjataan.

Totuushan on, että ilman sähköä ei tulla toimeen, ja suurin osa käyttämistämme esineistä toimii verkkovirralla. Fortum, joka tunaroi ja konttasi tililleen miljarditappiot maailmanmatkastaan, nostaa hintoja huomattavasti tänä vuonna. Näin ne miljarditappiot saadaan takaisin kotimaassa hintoja korottamalla, ja kansa saa kärsiä. Eikä maamme hallitus puutu tähän, koska se on osaomistaja yhtiössä. Tästä hyötyvät myös yhtiön johto ja osakkeenomistajat, kun osinkoja jaetaan seuraavan kerran.

Olisi oikein, että näitä sähköä myyviä yhtiöitä verotettaisiin saamistaan suurista voitoista enemmän kuin nyt, ja ne tulisivat valtion kassaan parempaan käyttöön, esimerkiksi sote-uudistuksen rahareikiä paikkaamaan tai vanhustyön tukemiseen. Muuten nämä rahat menevät yritysjohdon lisäpalkkioihin ja osakesalkkujen omistajien taskuun.

Näin saataisiin ahneudesta saadut rahat paremmin käyttöön ja hyvään tarkoitukseen.

Risto Kolehmainen, Kotka