Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Valona toisillemme

Elämme marraskuuta, syksyn pimeintä aikaa. Monelle tämä on raskasta aikaa, kun pimeys vie mennessään eikä valoa tunnu näkyvän missään. Me voimme kuitenkin iloita monesta asiasta pimeydestä huolimatta. Voimme sytyttää sisällä kynttilöitä, voimme näin luoda valoa ympärillemme. Voimme kutsua ystäviä kylään ja jakaa näin yhdessä pimeyden ajan. Voimme olla valona toisillemme. Voimme tehdä paljon asioita joista saamme hyvän mielen, eikä sen tarvitse maksaa mitään.

Hyvä mieli koostuu niin pienistä asioista. Istuin kerran junassa, jossa lapsi kiukutteli väsymyksestä äidilleen eikä äiti saanut lasta rauhoittumaan. Aloin ilmeilemään lapselle. Piilotin kasvoni käsilläni, suljin ja avasin silmiäni. Hymyilin ja tein kaikkea mahdollista. Hiljaa ja äänettömästi. Lapsi rauhoittui ja unohti kiukkunsa. Olisin tietenkin voinut myös laulaa tälle lapselle, mutta kaikki konstit lapsen rauhoittamiseksi ei tule heti mieleen.

Pysäytin kerran vanhuksen kadulla ja kyselin kuulumisia. Kuinka vanhus tästä ilahtuikaan! Joku huomasi hänet! Kerran taas hieroin erään vanhuksen hartioita ja kuinka hän siitä nauttikaan. Elämässä on paljon pieniä asioita, joista saamme hyvää mieltä. Ne pitää vain ottaa uudelleen käyttöön! Tulkoon uusi normaali elämäntapa täyttämään elämämme ilolla, rakkaudella ja kaikella hyvyydellä toisiamme kohtaan. Sinäkin voit olla mukana luomassa yhteistä hyvää mieltä toisiamme kohtaan. Aloita vaikka jo tänään.

Birgitta Wulf

Kerava