Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Eduskunnan kyselytunneilla on isompia pulmia kuin paperista luetut kysymykset

Tekstaripalstalla kommentoitiin perussuomalaisten kansanedustajien tapaa esittää kysymykset eduskunnan kyselytunnilla. Tekstaajan mielestä kansanedustajat lukevat lyhyet kysymykset, eivätkä luota muistiinsa.

Kysymystekstin lukemisessa ei totisesti ole mitään pahaa. Luettu kysymys voi olla paljon selvempi kuin kysymys ulkomuistista, jossa kysyjä saattaa takellella. Toisaalta takeltelu on myös inhimillistä, eikä siinä sinänsä mitään pahaa ole.

Paljon pahempi asia on myös se, että jos ministeri ei ymmärrä kysymystä.

Koska eduskunnan kyselytunti on eräs television lempiohjelmistani, niin tuon esiin pahemman kyselytunteihin liittyvän ongelman. Se on se, että ministeri ei vastaa kansanedustajan esittämään kysymykseen, vaan puhuu asian vierestä tai jotain muuta "hölynpölyä". Vastaus ei liity pahimmillaan lainkaan itse kysymykseen.

Paljon pahempi asia on myös se, että jos ministeri ei ymmärrä kysymystä, jonka television ääressäkin istuva katsoja ymmärtää. Tällä ymmärryksellä kumminkin mennään eduskuntavaaleihin asti, eikä käy valittaminen.

Pentti Heinonen, Hamina